Luk
skraldekampagne

Børn rydder op i naturen

12.09.2011
oprettet af Steven Rønnenkamp Holst, sidst rettet af Steven Rønnenkamp Holst,

Børnene i Jennumparkens Fritidshjem har i løbet af året arbejdet med bl.a. skrald og oprydning i naturen som optakt til Randers Kommunes store skraldeevent på Randers Bibliotek på lørdag.

Lørdag d. 17. september afholder Randers Kommune en stor affaldsevent med besøg af Sebastian Kleins ”skøre safarishow” og ikke mindst musikalsk underholdning af Mini-mix koret fra Jennsumparkesn Fritidshjem. Det hele foregår på Randers Bibliotek både kl. 10 og kl. 13.

Blandt aktiviteterne er bl.a. en tegnekonkurrence for børn, og her kan du læse om de flotte præmier.

Du kan også lytte til indslaget i Radio ABC om arrangementet.

Børn har arbejdet med skraldetema
På Jennumparkens Fritidshjem har børnene taget skraldekampagnen til sig. Her har de nemlig siden foråret arbejdet med. affaldsindsamling i lokalområdet, besøg på genbrugspladsen, lavet collager med og snak om miljøfarligt affald, lavet billedcollager af de forskellige aktiviteter og naturligvis sange om naturen og affald.
Efter sommerferien blev endnu flere børn involveret i ”Projekt Skrald”. Det harmonerede nemlig godt med et naturprojekt som Granhuset, fritidshjemmets indskolingsgruppe på Nørrevangsskolen, beskæftiger sig med her i efteråret. Her finder børnene mange ting i naturen, som de bruger i indlærings- og kreativt øjemed. Børnene har bl.a. bygget ”Madam Skrald” af husholdningsaffald som børnene selv har haft med hjemmefra.

Inspiration fra forfatter
Inspirationen til dette store arbejde med skrald er kommet fra forfatteren til ”musebøgerne”, Eva Lange Jacobsen. Hun har skrevet historierne om musefamilien, der må så grueligt meget igennem, fordi menneskerne forurener naturen. Eva Lange Jacobsen vil være til stede for at dele sine musebøger ud ved arrangementet lørdag.

Læs også:
Ren underholdning om affald

Slutter med koncert
Jennumparkens fritidshjem afslutter ”Projekt Skrald” på biblioteket den 17/9. Mini-Mix koret, bestående af 30 piger og drenge i alderen 6 til 8 år, skal optræde med sange om naturen, ”Skraldesangen” og museteater.

 Billede
Det er børnene fra Jennumparkes Fritidshjem, der siden foråret har arbejdet med skrald. De har bl.a. bygget "Madam skrald" som ses på det øverste billede.


Billede 
Børnene har bl.a. også lavet billedcollager om affald som nu kan ses på Randers Bibliotek.

 


Læs flere nyheder

Søg i nyheder.

Randers Kommune · Laksetorvet · 8900 Randers C · Tlf.: 89 15 15 15 · randers.kommune@randers.dk · Cvr-nr.: 29189668