Luk
gågade

Storegade bliver gågade

17.01.2012
oprettet af Steven Rønnenkamp Holst, sidst rettet af Steven Rønnenkamp Holst,

På byrådets møde mandag aften blev det besluttet at lukke Storegade i Randers for motoriseret trafik. Dog er varekørsel fortsat tilladt ml. kl. 7 og 12.

Som et led i bestræbelserne på at skabe en fredeligere midtby besluttede byrådet mandag aften at gøre Storegade/Middelgade til gågadezone med varekørsel tilladt fra kl. 7 - 12. Det gælder for strækningen fra Vestergrave til Apotekerstræde. Beslutningen betyder et stop for den biltrafik, der tidligere kunne køre igennem gaden det meste af dagen fra kl. 6 – 19.
Dermed bliver forholdene på denne strækning i midtbyen de samme som i f. eks Brødregade og Houmeden. Dog vil Houmedens forbud mod tunge køretøjer over 12 tons ikke komme til at gælde i Storegade/Middelgade af hensyn til ølleveranserne til restaurationerne.

Cykling tilladt
Ved byrådets behandling af sagen stillede Jens Peter Hansen (V) et ændringsforslag, der skulle give cyklister mulighed for fortsat at cykle igennem de berørte gader. Det var et ændringsforslag, som hele byrådet bakkede op om. Det vil således stadig være muligt at cykle på den nævnte strækning.
Forvaltningens forslag om fredeliggørelse af Storegade har mødt fuld opbakning fra både Cityforeningen og Storegadeforeningen.


Læs flere nyheder

Søg i nyheder.

Randers Kommune · Laksetorvet · 8900 Randers C · Tlf.: 89 15 15 15 · randers.kommune@randers.dk · Cvr-nr.: 29189668