Luk
børn kigger på lærer

Fremtidens skole: Mange tilbagemeldinger på dialogmøder

24.04.2012
oprettet af Karen Anny Radmer, sidst rettet af Kenneth Lemvig Sørensen,

Se opsamling på tilbagemeldinger fra dialogmøder om fremtidens folkeskole

Efter en lang række dialogmøder og workshops har Randers Kommune samlet op på, hvad lærere, elever, forældre, erhvervsliv og skoleeksperter har af tanker og overvejelser om Fremtidens Skole. Nu tager den politiske styregruppe konklusionerne med sig videre til dialog med skoleledere, skolebestyrelser og faglige organisationer

Randers Kommune har fået mange fine tilbagemeldinger fra deltagerne i rækken af dialogmøder. Forældre, lærere, elever, skoleledere, repræsentanter for ungdomsuddannelserne, det private erhvervsliv og eksperter har deltaget i møderne og tager Fremtidens Skole meget alvorligt. De er enige om, at det er nødvendigt at fremtidssikre skolevæsnet. Det skal ske for at klæde eleverne bedre på til de mange udfordringer, eleverne støder ind i, når de forlader folkeskolen. Eleverne selv efterlyser for eksempel mere bevægelse i undervisningen og flere muligheder for undervisning uden for klasselokalet.

Der er udfordringer for Fremtidens Skole. For at finde løsninger på dem lytter den politiske styregruppe til tilbagemeldingerne i det videre arbejde med Fremtidens Skole. Planen er, at styregruppen efter sommerferien begynder at finde konkrete løsninger for Fremtidens Skole i Randers.

Formanden for den politiske styregruppe, borgmester Henning Jensen Nyhuus, siger:
”Nu går vi i nærmere dialog med skoleledere, skolebestyrelser og de faglige organisationer, og så går vi i tænkeboks. Det gør vi, fordi vi ikke skal jage igennem en proces, der er så vigtig som Fremtidens Skole. Det er nødvendigt at have god tid til grundigt at overveje, hvordan vi skal højne kvaliteten i folkeskolen.”

Skoleforvaltningen har udarbejdet et sammendrag af de mange tilbagemeldinger fra blandt andre elever, lærere, repræsentanter for ungdomsuddannelserne, det private erhvervsliv og forældre. Sammendraget er et hæfte på 12 sider med titlen ”Holdninger til fremtidens folkeskole i Randers”. Hæftet bliver sendt til skolebestyrelser og andre deltagere i dialogprocessen.

 Derudover kan det læses som e-paper eller pdf af tilbagemeldinger fra dialogmøder på hjemmesiden: www.fremtidensskole.randers.dk 
Læs flere nyheder

Søg i nyheder.

Randers Kommune · Laksetorvet · 8900 Randers C · Tlf.: 89 15 15 15 · randers.kommune@randers.dk · Cvr-nr.: 29189668