Demensugen 2021

Sammen gør vi Randers Kommune demensvenlig - oplev demensugen 2021 i uge 19.

I uge 19 i 2021 afholder Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark igen national demensuge. Denne gang under overskriften "Bedre hjælp til mennesker med demens i det offentlige rum". Randers Kommune deltager blandt andet ved at gøre erhvervsdrivende i Randers Kommune opmærksomme på, hvilken støtte og hjælp de kan få til at gøre deres virksomhed demensvenlig.

Læs mere om, hvordan du kan få hjælp til at gøre din virksomhed demensvenlig.

Har du et ønske om eller idéer til, hvordan og hvor vi med fordel kan arbejde mere med demensvenlighed? Så vil vi meget gerne høre dit forslag. Skriv til os og fortæl om din idé/dit ønske.

Nyt demenssymbol

Det nye demenssymbol fra Ældresagen, Folkebevægelsen for et demensvenligt Danmark, bliver præsenteret ved alle arrangementer i demensugen. 

Symbolet bliver offentliggjort d. 10. maj 2021 og kan bæres af mennesker med demens i det offentlige rum som tegn på, at de kan få behov for hjælp eller støtte.

Man kan bestille et kit med demenssymbolet via Folkebevægelsen for et demensvenligt Danmark efter d. 10. maj.

Arrangementer i demensugen 2021

I løbet af uge 19 afholder vi nogle arrangementer om demensvenlighed for frivillige eller erhvervsdrivende.

Ugens tre arrangementer er primært for aktører i handels- og fritidslivet. Dog kan alle med interesse for at blive gåværter for mennesker med demens tilmelde sig arrangementet "Gåværter for mennesker med demens".

Ved alle tre arrangementer deltager desuden et ægtepar, hvor den ene har demens. De vil fortælle om deres ønsker og behov for forsat at kunne færdes i handelslivet og fritidslivet.