Naturbussen

Naturbussen er en dagtilbudsordning for alle 3-6 årige børn, der gerne vil have en hverdag helt tæt på naturen.

Naturbussen er for dem, som ikke har en naturbørnehave i nærheden eller ikke har mulighed for selv at blive transporteret til en. Naturbussen kører fra Børnehuset Hørhaven til Fussingø. Børnehuset Hørhaven har adressen Hørhaven 37, 8920 Randers NV.

Med naturbusordningen er dit barn en del af Fussingø Naturbørnehave, men du henter og afleverer dit barn i Børnehuset Hørhaven. Hver dag på samme tidspunkt bliver børnene i naturbusordningen sammen med en gruppe af faste pædagoger hentet og kørt til og fra Fussingø Naturbørnehave.

Naturen som omdrejningspunkt

I Fussingø Naturbørnehave er naturen omdrejningspunktet. Her får børnene rig mulighed for leg og læring i et skønt naturområde tæt på sø, skov og marker.

Naturbussens børn har hjemme i Fussingø Naturbørnehave. Ordningen er på den måde en unik mulighed for, at dit barn kan få glæde af naturen i sin dagligdag, selvom I ikke bor tæt på en naturbørnehave. I Fussingø får børnene gode udendørs faciliteter, hvor der er plads til at eksperimentere. Her kan børnene få viden om naturen og plads til at øve sig. Samtidig er der en naturlegeplads med gynger, sandkasse, boldbane, bålplads og legehuse. Og så har børnene også adgang til en blomster/køkkenhave og mulighed for at cykle og spille bold.

Naturbussens børn får en hverdag, hvor de følger årets gang helt tæt på. I Fussingø er naturen udgangspunktet for børnenes leg og læring, og det har mange positive effekter. Forskning viser blandt andet, at børn, som bruger mere tid i naturen, har en stærkere motorik, bedre udholdenhed, færre konflikter og er bedre til at lege længere. 

Fast ordning med stor fleksibilitet

Naturbussens pædagoger sørger for, at børnene får den bedst mulige hverdag og nyder godt af de muligheder, livet i en naturbørnehave giver. 

  • Hver dag kl. 08.30 bliver børn, pædagoger og medhjælpere hentet i Børnehuset Hørhaven, hvor de bliver kørt til Fussingø med Naturbussen.
  • Hver dag kl. 15.00 bliver de hentet igen af Naturbussen, så de er tilbage i Børnehuset Hørhaven kl. 15.30.
  • Som forælder kan du selv bestemme, hvornår du vil hente dit barn. Hvis du vil hente dit barn før 15.00, kan dit barn hentes i Fussingø Naturbørnehave og efter kl. 15.30 i Børnehuset Hørhaven.
  • Børnene i Naturbussen hører under Fussingø Naturbørnehave. Her har de mange gode faciliteter og ordninger. Det gælder både frokostordning, udearealer og lokaler.

Fast tilknyttet personale

Der er fast personale, der båd er tilknyttet naturbussen og Fussingø Naturbørnehave.

Kontakt

Pædagogisk leder i Fussingø Naturbørnehave
Karina Fischer Skjødt
Telefon: 89159696
E-mail: Karina.Fischer.Skjodt@randers.dk