Virker din lyskæde ikke?

Mørket er over os, og lyskæderne bliver fundet frem fra kældre og lofter. Desværre virker de ikke alle, og så skal de afleveres til elektronikaffald.

Lyskæder lever deres eget liv, det har de fleste efterhånden oplevet. Moderne lyskæder er ofte smeltet og loddet helt sammen med LED-lys og er svære at reparere for os almindelige mennesker. Hvis ikke internettet har svar på, hvordan du kan fikse din lyskæde, så er der ikke så meget andet for, end at smide den ud. Når du skal det, så husk, at lyskæder er småt elektronik og skal afleveres i miljøkassen til farligt affald og småt elektronik eller på genbrugspladsen.

De sætter sig fast

Pærer og lyskæder skal afleveres som elektronik for at blive behandlet rigtigt i forhold til miljøet, men der er en anden træls ting ved de meterlange baner af lys: Når de bliver smidt i beholderen til metal, glas og plast kommer de med ind på sorteringsanlægget på Affaldsterminalen i Randers, hvor vi sorterer de genanvendelige materialer fra hinanden. Lyskæderne kommer nemt galt i halsen på sorteringsanlægget og sætter sig fast i riste og rullebånd. Det stopper anlægget, som vi hellere vil have kører med fuld fart for at sortere dit glas, plast og metal – alt det som gerne må komme i beholderen hjemme hos dig.