BuddyBob - den venlige affaldshjælper

BuddyBob er din bedste ven når du gerne vil af med dit affald og gør det let for dig selv at sortere det.

Affaldsstativet Buddybob

Den venlige affaldshjælper

BuddyBob er din bedste ven når du gerne vil af med dit affald og gør det let for dig selv at sortere det.

Plastik fylder meget i vores bevidsthed i dag. Blandt andet fordi det ligger enormt meget af det og flyder rundt omkring. Det fik Jakob og Jan til at undre sig over, at det skulle være så svært at tage sit affald med sig. ”Vi vil egentlig gerne bare bruge lidt af vores tid på at være med til, at gøre verden lidt renere og lidt pænere, når vi giver den videre til næste generation,” fortæller Jakob, der sammen med Jan fik idéen og kastede sig over at udvikle pop-up skraldespanden BuddyBob.

En af udfordringerne er, at der skal være en skraldespand, hvor man kan komme af med sit affald. ”Jo bedre vi sorterer, jo bedre kan vi genbruge. Vi arbejder for, at det skal være så let som muligt at få sorteret sit affald – uanset om man er hjemme eller til festival,” uddyber Jakob. Derfor skulle det også være let at få en masse skraldespande sat op og taget ned, f.eks. i forbindelse med events.

Går ikke på kompromis med genbrugstanken

Det ville være meget lettere for de to ildsjæle at få produceret deres BuddyBobs i ny plast, men her har der ikke været plads til kompromiser. ”Hele tanken bag er jo, at vi skal være bedre til at samle og genbruge vores affald, så det er helt afgørende for os at bruge genbrugsplast til vores produkter,” forklarer Jan. ”Drømmen er, at få det hele til at nå sammen i Randers-området, så plastikken slet ikke behøver forlade kommunegrænsen fra det bliver smidt til genanvendelse og til det er en færdig BuddyBob”, fortsætter han.

Fuld af fest – og ganske praktisk

Flere festivaler har efterhånden fået øjnene op for mulighederne i de transportable affaldsøer. ”Der kan jo ligge 1.000 BuddyBobs på en palle, så med en enkelt vogn kan man virkelig sætte mange indsamlingssteder op.” Festivalerne i Roskilde, Skanderborg, Nibe og Samsø og sommerens Grøn Koncert har haft stor succes med den randrusianske poseholder, men Jan og Jakob ser ikke kun affaldshjælperen som en festivalgæst.

Det er lige i Jan og Jakobs ånd: ”Vi vil gerne være med til at guide folk på vej og gøre det muligt at sortere, så vi kan få sat skub i genbrugshjulene.”

”Der er mange steder, hvor man har brug for at få organiseret sine affaldssække. Vi ved f.eks. at mange er glade for at bruge den i haven, hvor den gør det lettere at samle blade og haveaffald. Man kunne også bruge et par BuddyBobs som sorteringssystem i garagen. Den er super nem at sætte op og opmagasinere, så det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.”

Men det stopper ikke her...

I søgen efter nye muligheder for Buddybob'en er det lykkedes de to entreprenører, sammen med danske samarbejdspartnere, at få lavet endnu en på alle måder grøn BuddyBob.

Den nye plasttype der benyttes er lavet af udtjente fiskenet, som derved indgår i en affalds symbiose, hvor affald bliver til affalds-samler.

"Hele tanken og problemet omkring havplast fylder rigtig meget i vores hverdag, så hvis vi på denne måde med vores BuddyBob kan være med til at hjælpe, så kan vi ikke være mere tilfredse", slutter Jakob Lerche.