Affaldsindsamling og genbrugspladser er tilbage til normalen – næsten

Der er stadig fokus på at forhindre smittespredning, og der skal vises hensyn på genbrugspladserne, men derudover er hverdagen vendt tilbage. Det betyder også, at borgere ikke længere kan stille ekstra sække med restaffald ud uden at bestille i forvejen.

Hvis du har ekstra restaffald skal du nu igen betale for afhentning. Men det er nemt nok - læs her hvordan.

Efter to måneder med ganske særlige forhold og fokus på at sikre at affald og genbrug kunne hentes så normalt som muligt, kan vi nu glæde os over, at affaldsområdet næsten har fungeret som ethvert andet forår.

Sammen med vores renovatør, Meldgaard, har vi opretholdt det samme serviceniveau for indsamling af husholdningsaffald som under normale omstændigheder, endda med nogle ekstra tiltag som f.eks. muligheden for at stille ekstra sække med restaffald til afhentning uden omkostning.

Det er dog ikke længere muligt. De fleste har i tiden med meget hjemmearbejde og hjemmegående børn produceret ekstra affald. Men nu hvor skoler og arbejdspladser efterhånden åbner op, bliver behovet mindre. Derfor kan man ikke længere bare stille en ekstra sæk.

Når vi nu går tilbage til mere normale forhold, betyder det også, at man som sædvanlig skal bestille i forvejen og betale 30 kr. for at få tømt ekstra sække. Det er heldigvis nemt klaret med vores app eller på vores hjemmeside.

Køb sækkekode til en ekstra sæk her

Retningslinjerne for genbrugspladserne gælder stadig

Genbrugspladserne er også så småt ved at være tilbage på normal bemanding, ligesom åbningstiderne også er, som de plejer at være. Klunsecontainerne og muligheden for at aflevere ting til Langå IgenBrug og Finderiet er dog stadig lukket ned. Selvom det ligner en almindelig hverdag på genbrugspladserne, vil vi gerne minde om, at der stadig er retningslinjer vi skal overholde for at minimere smitterisikoen.

Så husk lige, at du stadig skal holde afstand og sørge for, at vi ikke stimler sammen ved containerne ude på genbrugspladserne. Derfor er det altid en god idé at følge pladsmændenes tre råd: Vær forberedt og sortér hjemmefra. Vær effektiv og gem hyggesnakken til hjemme i haven. Vær tålmodig, og bliv i bilen, til der er plads ved den container, du skal aflevere noget ved.

Tak for din hjælp.