Begejstring for ’En tur til væk’ på Affaldsterminalen i efterårsferien

Mandag og tirsdag i efterårsferien kom der masser af børn og voksne på besøg på Affaldsterminalen, så de med egne øjne kunne se, hvad der sker med det affald, som vi smider væk derhjemme.

Traditionen tro åbnede Skolestuen på Affaldsterminalen dørene i efterårsferien for interesserede børn og voksne, og det benyttede hele 162 sig af. De ville vide mere om, hvad der sker med dåsen eller bananskrællen, når du har smidt det i din affaldsbeholder derhjemme. ’Affald, det kan da ikke være interessant’ siger du måske. Men jo, det er det skam, og det syntes de besøgende heldigvis også, og spørgelysten og interessen fra de fremmødte var da også stor.

Turen gik blandt andet forbi sorteringsanlægget, hvor affaldet fra genbrugsbeholderen bliver sorteret op i flere fraktioner. Metal og glas bliver sorteret automatisk fra, men den hårde plast sorteres af medarbejderne ved båndet. Det fik de børn og voksne, der havde lyst til selvfølgelig mulighed for at prøve. De fik set bjerge af papir til genbrug, og lov til at sidde i en skraldebil og køre med en gummiged.

For de voksne var det nok mere interessant, at det hele drives som en forretning. Så giver det også bedre mening, hvorfor vi skal gøre tingene på den måde vi gør, når man selv har set den videre proces.

Efter rundvisningen var der mulighed for at lave en uhyggelig Halloween flagermus af en toiletrulle. Og så kunne man få lov til at splitte en gammel mobiltelefon ad – og så var der selvfølgelig også rig lejlighed til at afprøve, om man havde lært, hvordan man skal sortere rigtigt.

På rundvisningen tirsdag fik vi følge af TV2 Østjylland, og du kan se indslaget her.