Gratis kompostorme på Randers Genbrugsplads

Du kan allerede nu hente gratis arbejdere til din have på Randers Genbrugsplads. Nemlig små, røde kompostorme, som velvilligt vil omdanne dine kartoffelskræller, æbleskrog og kaffefiltre til den dejligste kompostmuld til din have og krukker.

Så længe lager haves, kan du hente gratis kompostorm på Randers Genbrugsplads.

Ormene skal hverken luftes eller tilses dagligt - bare de har mad og ilt nok og den rette fugtighed, så klarer de helt sig selv. De skal bare fodres med det grønne affald fra dit køkken, eventuelt blandet med noget findelt haveaffald. Sæt bare ormene fri i kompostbeholderen, så skal de nok selv finde ud af resten.

Du kan sikre ilt til ormene du ved at montere et beluftningsrør i midten af beholderen. Det er også en god idé at vende lidt rundt i indholdet i beholderen en gang i mellem med beluftningsstokken, som følger med når du køber en kompostbeholder af os.

Fugtigheden kan du justere ved at tilsætte vand eller tørt, organisk stof, f.eks. savsmuld, køkkenrulle eller visne staudetoppe. Hvis der er kondens på indersiden af låget til beholderen, når du åbner den, og indholdet ikke lugter råddent, er fugtigheden tilpas.

Husk at blande den færdige kompost med to dele sand, jord eller spagnum inden du bruger den. Ellers svider den rødderne på dine planter.

Læs mere om kompostering her.