Kom til Verdensmålsfestival fredag og få en snak om alting affald.

Affald & Genbrug er helt klar til Verdensmålsfestivalen fredag den 29. april fra kl. 14. Vi håber, at du tager en smut forbi Jens Otto Kraghs plads, hvor vi er at finde på vores stand.

Det her er blot et lille udsnit af den mængde tekstilaffald, som vi får ind på genbrugspladserne på en uge. Det er altså ikke tøj, der er afleveret til genbrug, men kun affald i form af gamle gardiner, sengetøj og hullet tøj.

Vi har en pinlig rekord

Vi laver alt for meget affald i Danmark. Faktisk har vi en lidt træls rekord og hver dansker producerer 845 kg affald hvert år. Det skal vi have gjort noget ved, og derfor har vi brug for din hjælp og dine gode idéer og inputs, så vi kan bevæge os væk fra den kedelige rekord.

Du er med til at gøre en forskel

Alle kan vi gøre en forskel: om det er at købe mindre tøj eller bruge det mere end én gang, før det ryger i vasketøjskurven, det har en betydning, når vi ganger det op med mere end 5 millioner indbyggere.

Og nyt er ikke altid godt – i hvert fald ikke for miljøet. Så man behøver jo ikke udskifte mobilen, bare fordi der kommer en ny model i en anden farve eller dit batteri er kørt lidt træt. Hvis du bruger din mobil, indtil den er helt udtjent, eller bare udskifter batteriet, så har du ikke alene sparet ressourcer, men det kan også ses på din bankkonto.

’Reparation’ er det nye buzz-word. Flere og flere efterspørger hjælp til at reparere tingene i stedet for bare at skifte ud til nyt. Det er en trend, vi synes rigtig godt om.

Affaldsminimering, affaldsforebygning og hvordan ser fremtiden ud for affaldsindsamlingen hjemme hos dig selv? Alt det og meget mere er vi klar til at tage en snak om på Verdensmålsfestivalen, så kig forbi. Du kan også få lidt tips med hjem om tøjvask, og om hvordan du forlænger din mobils levetid.

Har du ikke mulighed for at kigge forbi, så hører vi selvfølgelig alligevel gerne dine fantastiske idéer. Du kan sende os din idé(er) her. Og så er du også med i lodtrækningen om en ’tak-for-hjælpen’ præmie på 1.000 kr.

Vi ses på fredag!