Mød en ’Grøn Mand’ fra Langå og få vist, hvordan du selv kan reparere en brødrister eller lappe en cykelslange

Alt for ofte udskifter vi vores ting fra køkkenet og redskabsskuret, når det egentlig blot kræver en lille reparation.

Men det har ’De Grønne Mænd’ i Langå gjort op med. De arbejder nemlig frivilligt på et reparationsværksted hver torsdag for at vække defekt elektronik eller slidte cykler til live igen. Du kan kigge dem med over skulderen og se, hvad de kan på lørdag den 20. august 2022 kl. 10 til 14 i teltet på ’Den Grønne Plads' på Kirketorvet. Og måske får du tips og vejledning, så du selv tør gå i gang med skruetrækkeren derhjemme.

Værkstedet har det klimavenlige formål at redde ting fra at blive kasseret. Ting, der næppe ville blive indleveret hos erhvervsdrivende til reparation. Foreningen er stiftet med støtte fra miljøorganisationen VedvarendeEnergi og Velux Fonden, og formålet er at bidrage til at fremme miljøvenlige løsninger og samtidig skabe et fællesskab for +60-årige mænd.

EU vedtog i 2021 det fælles mål ”Right to Repair” (Retten til at reparere), for at stille nye krav til producenterne, så produkter bliver lavet, så de kan skilles ad og repareres og ikke blot smides ud. Så det er vigtigt, at vi bliver bedre til at reparere, når muligheden er der for det.

Har du noget, der trænger til reparation, eller vil du selv reparere andres ting?

De Grønne Mænd mødes i værkstedet på Villavej 1F i Langå hver torsdag kl. 16-18, og man er velkommen til at kigge forbi, hvis man vil være frivillig eller har noget, der skal repareres. Reparationerne udføres gratis med mindre, der er brug for særlige reservedele, som man selv betaler for. Det er altid hjælp til selvhjælp der ydes på værkstedet.

Har du selv skruet hænderne rigtigt på og bakser med lidt reparationer af forskelligt derhjemme, så er der plads i værkstedet til flere frivillige. Og der er altid kaffe på kanden og nok også en småkage at gå til.