Miljøkasse

Miljøkassen er til opbevaring og transport af farligt affald. Bor du i villa kan du bestille en miljøkasse - helt kvit og frit.

Hvis din husstand har egen skraldespand, kan du få kassen hentet af skraldemanden.

Hvad må du putte i miljøkassen?

I kassen kan du komme små bøtter og flasker med farligt affald, batterier (i en pose), elsparepærer, småt elektronikaffald mv. Affaldet skal være forsvarligt emballeret. Har du ikke mere den originale emballage, kan du i stedet sætte en mærkat på, der tydeligt fortæller, hvilke type affald det er. Så kan personalet på modtagerstationen se, hvad de har med at gøre.

Sådan får du kassen tømt

Du skal altid udfylde mærkaten på låget af miljøkassen med navn og adresse. Kassen må højst veje 4 kg. Når kassen er fyldt op, stiller du kassen ud på låget af din skraldespand, den dag du skal have hentet restaffald. Hvis din husstand ikke har egen skraldespand, skal du aflevere kassen til skraldemanden personligt. Skraldemanden tager kassen med og stiller en ny, tom kasse til dig.

Hvem kan få en miljøkasse?

Alle enfamiliehusstande i Randers Kommune kan få en gratis miljøkasse. Bor du i etageejendom kan du eller din vicevært tilmelde jer Viceværtordningen for farligt affald.

Ja tak, jeg vil gerne bestille en gratis miljøkasse

Du kan gratis bestille en miljøkasse ved at kontakte affaldskontoret på affald@randers.dk eller på telefon 89 15 16 17.