Viceværtordningen for farligt affald

Vil du stå for at samle farligt affald fra din ejendom eller villavej? Vi leverer indsamlingsmateriel og kommer og henter.

Noget af vores affald indeholder stoffer, som selv i små mængder kan gøre skade på mennesker og miljø. Noget af dette affald indeholder også værdifulde ressourcer, som skal genanvendes. Det skal indsamles og behandles på den rigtige måde. Derfor har vi lavet en viceværtordning for beboere i boligforeninger, ejerforeninger og lignende. Ordningen går ud på, at en udpeget affaldsansvarlig (for eksempel vicevært) modtager farligt affald og kasseret småt elektronik fra beboerne, og opbevarer det i et aflåst rum. Kommunen leverer opbevaringsmaterialet. Når der er samlet så meget, at det er værd at køre efter, så bestiller den affaldsansvarlige kommunen til at hente det.

Tilmeld din ejendom

Kontakt Affaldskontoret på mail affald@randers.dk eller telefon 89 15 16 17, hvis du vil tilmelde din ejendom eller høre mere om ordningen. Det koster ikke ekstra at komme af med sit farlige affald på en god måde.

Bestil afhentning

Når det farlige affald og kasseret småt elektronik fra viceværtordningen skal hentes, skal du bestille afhentning her: 

Her skal du indtaste: afhentningssted, udfylde formularen og oprette henvendelsen. Det gælder kun for de adresser, der er tilmeldt ordningen. Du vil herefter modtage en kvittering. Efter maksimum 5 hverdage vil du blive kontaktet af Randers Kommunes renovatør, så I kan aftale tid for afhentning. Affaldet bliver hentet uden ekstra omkostninger.

Hvis affaldet er farligt for dig eller miljøet, kan det afleveres til viceværten for farligt affald. Se mere om, hvad der er farligt affald her.