Kulturpris 2020

Tillykke til 'Station K' der har modtaget årets pris efter de mange indsendte indstillinger

Randers markerer sig ofte som en stærk kulturby med oplevelser og events af høj kvalitet. Rundt om i kommunen er der et rigt vækstlag og et aktivt foreningsliv, ligesom professionelle kulturinstitutioner sammen med turistseværdigheder og andre bidrager til mange kulturelle oplevelser.   For at påskønne det engagement og initiativ, der findes rundt om i det lokale kulturliv, har Randers Kommune indstiftet en kulturpris sammen med Kulturelt Samvirke.

Randers Kommunes kulturpris gives hvert andet år. Prisen kan gå til en person eller en institution, der med sit engagement fortjener at blive fremhævet og belønnet for sin indsats. Borgerne har via  hjemmesiden her haft mulighed for at nominere potentielle modtager af årets pris. Herefter har en priskomité vurderet alle indstillingerne. Komitéen består af formand, Louise Høeg, og næstformand, Karen Lagoni, fra Sundheds-, idræts- og kulturudvalget samt Michael Kull og Per Havshøj fra Kulturelt Samvirke.

I år har flere  indstillet Langå Stationsforening og  deres kulturelle knudepunkt i Langå - 'Station K'

”I komitéen er vi helt enige om at ’Station K’ fortjener Kulturprisen 2020. De lever på alle måder op til ambitionerne i kommunens kulturpolitik, om at kulturen skal leve og udvikle sig over hele kommunen. Borgerne skal have nem adgang til kulturlivet lige der, hvor de bor. ’Station K’ giver derudover ikke alene kulturen i Langå et løft. De udvider deres virkefelt ved at samarbejde med andre kulturaktører i kommunen. Ved at engagere sig i projekter som for eksempel ’Spil Dansk’ og ’Turbinen on tour’ bygger ’Station K’ dermed det man kunne kalde for en kulturbro mellem byerne. Sidst men ikke mindst er ’Station K’ drevet af frivillige ildsjæle, som gør et kæmpe stykke arbejde. De fortjener om nogen at blive værdsat for deres indsats,” siger Louise Høeg, som formand for priskomitéen.

I årets indstillinger/nomineringer  står der blandt andet:

”Med god energi og masser af knofedt har Langå Stationsforening skabt et kulturelt kraftcenter med højt til loftet i en by der så ud til at være for lille til så store ambitioner. Langå er blevet beriget med en bred vifte af fantastiske kulturelle tilbud og et dynamisk kontorfællesskab for enmandsvirksomheder i de kreative fag. På ’Station K’ har der både været band camp for børn og unge, afrofestival, højskolesangaftener, og sågar besøg af internationale musikere”.

Med Kulturprisen 2020 følger 10.000 kroner og en gave fra Kulturelt Samvirke. I år er gaven et stort litografi, lavet af den århusianske billedkunstner Hans Krull. "The Female Forward" er titlen på værket fra 1998, som nu får en plads i det frodige kulturlandskab på den gamle station i Langå.

Tidligere er så forskellige prismodtager som Jennumparkens Børnekor, Café von Hatten, Remida og Randers Teaterforening blevet hædret med prisen. Kulturprisen blev første gang uddelt i 2002.