Kulturpris 2022

Hvert andet år uddeler Randers Kommune og Kulturelt Samvirke en pris til det lokale kulturliv.

Kulturprisen kan gå til en person eller en institution, der med sit engagement fortjener at blive fremhævet og belønnet for sin indsats inden for de sidste to år. Prisen har 20 års jubilæum. Den blev indstiftet i 2002. Prismodtagerne har i gennem årene været meget forskellige. Tidligere er Café von Hatten, Station K i Langå, Randers Teaterforening og ReMida blevet hædret med prisen. Men også fremtrædende lokale kulturpersonligheder har modtaget prisen. Her kan for eksempel nævnes kunstkender, gallerist og cykelsmed Claus Ørsted og teaterskolen Kastali'as leder Lisbeth Nielsen, der også er freelance fortæller, skuespiller, underviser og instruktør. Men hvem skal modtage prisen for 2022?

Frem til den 5. december 2022 kunne alle indtaste et begrundet forslag til årets prismodtager. Nu vil en komite vurdere alle forslagene og udpege den endelige prismodtager, som vil få overrakt prisen til januar 2023.

Med Randers Kulturpris følger 10.000 kroner fra kommunens Sundheds- Idræts- og Kulturudvalg samt en gave fra Kulturelt Samvirke.