Nordisk venskabsbyuge

Nordisk venskabsby uge for unge 16-20 årige handler bl.a. om kulturudveksling og det at skabe relationer på tværs af de nordiske lande.

NOVU 2020 er aflyst

Værtsbyen har på møde med venskabsbyerne den 30. april besluttet, at NOVU 2020 udsættes til 2021.

Årsagen skyldes, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at vide, hvornår restriktioner på forsamlinger og udrejse ophæves.

Da det tager lang tid at planlægge en venskabsbyuge har det været nødvendigt at træffe beslutningen nu om end det er til alles store beklagelse.

Hvad er NOVU?

Nordisk venskabsby uge er for unge i Randers Kommune sammen med de nordiske venskabsbyer Akureyri, Ålesund, Västerås og Lahti. I 2020 afholdes arrangementet i Lahti i Finland.

Ugen byder på hyggeligt samvær, nye venskaber og masser af spændende nye input. Der er workshop om dagen og sociale aktiviteter om aftenen. Deltagelse, transport og ophold er gratis.

Formålet med ugen er bl.a. kulturudveksling og det at skabe relationer på tværs af de nordiske lande.

Fra hver by deltager 2 gruppeledere sammen med 17 unge, der er fyldt 16 år og er under 21 år. Altså op til 85 nordiske unge. Med på turen er også 5 byrådspolitikere og embedsmænd fra hver by til drøftelser og erfaringsudveksling. Medlemmer fra Foreningen Norden har også et program i denne uge.

Program

Der bliver workshops inden for medie uddannelse, sociale medier og podcast samt aktiviteter indenfor temaet "Kommunikation - snakke, lytte og forstå".

Desuden vil der være mulighed for at opleve den smukke finske natur, når den anden side af kommunikation skal opleves. Nemlig stilhed og afslapning.

Se programmerne her.

Forudsætninger for deltagelse

Du skal have adresse i Randers kommune og være fyldt 16 år og endnu ikke 21 år.

Derudover kræves ikke særlige forudsætninger ud over lysten til at udforske den nordiske kultur og få nye nordiske venskaber.

Indkvartering og transport

Randers Kommune arrangerer og betaler al indkvartering og transport. (Bus og fly).

Alle unge indkvarteres i klasselokaler på en skole.

Al mad og drikke bliver der også sørget for.

Du skal selv medbringe sovepose. Inden afrejse får du en pakkeliste.

Flere informationer gives på et informationsmøde. Dato og sted for informationsmødet kommer senere.

Tidspunkt

Arrangementet foregår i den første uge i skolernes sommerferie. Bemærk derfor, at det er i samme uge som Roskilde festivalen.

Afrejse fra Randers søndag den 28. juni 2020

Hjemkomst Randers lørdag den 4. juli 2020 

Pris

Det er gratis at deltage, fordi de nordiske kommuner i fællesskab betaler rejse og ophold. Du skal kun sørge for lommepenge og egen forsikring.

Tilmelding

Udfyld tilmeldingsskemaet her og send det til novu@randers.dk.

Det er ikke muligt at tilmelde sig efter d. 3 maj.

Kontaktinformation

Idrætskonsulent
Kasper Lykke Frederiksen
Randers Kommune
Telefon: 29 65 60 64
E-mail: novu@Randers.dk