Historier fra Randers Talent og Elite

Spændende og inspirerende beretninger fra udøvere, trænere/ledere, frivillige og RTE

Talentudvikling for alle

For at fremme talentudviklingen i de randrusianske sportsforeninger, er der under Randers Talent og Elite etableret en udviklingspulje på 50.000,-

Puljen er rettet mod de idrætter/discipliner, som ikke er en del af RTE. Puljen har til formål, at understøtte konkrete tiltag som fremmer udviklingen af lokale talentudviklingsmiljøer.

 

Kriterier

Kriterierne for at ansøge om midler fra puljen er følgende:

 

  • Alle idrætter i kommunen, som ikke er støttet af RTE, kan søge puljen
  • Støtten skal gå direkte til udvikling af talent og/eller elitearbejde
  • ansøgeren stiller med en egenbetaling til tiltaget på minimum 50%

 

Ansøgning

Ansøgningen skal bestå af følgende:

  • Foreningens navn
  • Overskrift for talent eller elite projektet
  • Beskrivelse af projektet
    • Om det er talent- eller elitearbejde, hvor mange det omfatter, hvad fremtidsperspektiverne er og hvordan det fremmer foreningens talent -og elitearbejde
    • Budget for projektet
  • Hvor stor en ydelse der ansøges om
  • Hvor stor en egenbetaling foreningen bidrager med
  • Underskrift af Formand og Talent- og eliteansvarlig.

 

Ansøgningsfrist

  • juni

 

Uddeling af midler

  • Inden sommerferien

 

Kontakt og ansøgning

Skal ske pr. mail til eliteidrætskonsulent under Randers Talent og Elite

 

Johannes Madsen

Johannes.madsen@randers.dk

 

Har du spørgsmål, kontakt mig på: 29728979

Det har længe været et ønske at få opprioriteret den fysiske træning i satsningsidrætterne. Nu har et samarbejde mellem Randers FC og Randers Talent og Elite (RTE) skabt muligheden.

Den 17. august 2020 starter Nicklas Røssner som fysisk træner hos RTE. Nicklas Røssner(28) er uddannet fysioterapeut og har en bachelor i idræt. Udover en stærk faglig profil har Nicklas flere DM’er fra sprint-triathlon på sit CV og et brændende ønske om at udvikle de unge talenter i Randers. Nicklas kommer fra Århus, men har det sidste år været tilknyttet Randers FC og hjulpet til med morgentræningen for Tradiums elever på sportslinjen.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med at arbejde med talenterne i Randers Kommune. Især at kunne følge dem, både i morgentræningen og i deres klubtræning bliver spændende. Ligesom jeg glæder mig til at komme tæt på nogle af de udvalgte satsningsidrætter,” siger Nicklas Røssner.

Den nye fysiske træner har tre hovedopgaver: at varetage styrketræningen ved RTE’s morgentræning tirsdag og torsdag morgen i Arena Randers, at forestå undervisningen af udøvere og trænere i fysisk træning og præstationsoptimering og endeligt at bistå BMX, Basket og Atletik ugentligt i ved deres klubtræninger.

”Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet en kompetent person, som har vist sit engagement i de randrusianske talenter. Det er vigtigt for RTE, at vi får opbygget et vidensfundament lokalt i Randers, og at de tiltag vi sætter i gang har et langsigtet perspektiv. I sidste ende handler det om at skabe en internationale seniorelite af udøvere, og det tager tid,” siger Johannes Madsen, eliteidrætskonsulent i Randers Kommune.

På nuværende tidspunkt er der ikke tale om et fuldtidsarbejde hos RTE, men igennem samarbejdet med Randers FC er det lykkedes at skabe en fuldtidsstilling, som både sikrer høj kvalitet og det lange perspektiv.

”Nicklas har været hos Randers FC i et års tid, hvor han har støttet både vores talenttrup ifm. den fysiske træning og vores ligatrup med fysioterapi. Vi vil rigtig gerne fastholde Nicklas i vores stab, så da muligheden for dette samarbejde opstod, var vi meget tilfredse. Jeg håber, at Nicklas kan være med til at sprede nogle af de positive tiltag, vi har gjort de sidste år til de andre eliteklubber i Randers, så de kan fortsætte den udvikling, de er i gang med,” siger sportschef i Randers FC Søren Pedersen.

Året blev skudt godt i gang og vi kunne se frem til en sommer med EM i fodbold og ikke mindst OL. Coronakrisen satte en stor "kæp i hjulet" for dette og stort set alle andre konkurrencer i Europa og verden. Heldigvis har vi stadigvæk Tour de France i sensomrene og sikkert også andre turneringer hen over efteråret. Men intet i sammenligning med, hvad vi var sat i udsigt.

Sporten i Randers lukkede alle aktiviteter ned omkring d. 11. marts og siden den dag har det været en særdeles anderledes tid.

Hos RTE har vi prøvet at holde hjulene i gang. Nedenfor kan I læse om hvad der er arbejdet med og hvad der sker efter sommerferien.

Satsningsudøvere og udviklingspakke

Som noget nyt, skal alle lokale satsningsudøvere optages i RTE. Dels har vi behov for at kunne fortælle hvem vi arbejder med, dels vil RTE gerne støtte op om klubbernes indsatser i form af konkrete tiltag for udøverne.

Således vil satsningsudøverne få tilbud om løbende samtaler, diætistforløb og mulighed for at søge individuel støtte.

TD satsningsklubberne har fået besked, men hvis andre klubber har udøvere, som kan komme i betragtning, så henvender I jer endeligt.

Se mere på RTE's hjemmeside.

Ny fysisk træner

Elitekoordineringsudvalget her netop godkendt, at RTE ansætter en fysisk træner. Dette bliver en opkvalificering af vores indsats ift. klubuddannelser, morgentræning og træningsstøtte i klubberne. Processen går i gang nu og forventes afsluttet i slutningen af somrene.

Morgentræning og onsdagstræning

RTE træningstilbud begynder igen efter sommerferien. Den endelige dato afhænger af hvornår vi har en ny fysisk træner på plads.

I den næste sæson vil RTE fortsætte den fysiske morgentræning i Arena Randers og ligeledes om onsdagen på Langvang.

Har I nogle udøvere som er interesseret i træningstilbuddene, så kan I læse mere om og se tilmeldingen her.

Kurser og seminarer

Sæt kryds i kalenderen d. 16. september! Her kommer Kristoffer Henriksen, som har forsket i talentudviklingsmiljøer indenfor sport i mere end 10 år. Alle ledere og trænere inviteres til at deltage i en workshop om hvorledes vi tilrettelægger de bedst mulige udviklingsmiljøer i vores klubber. Mere info vil følge.

I TD satsningsklubberne er der planlagt en række kurser, workshops og seminarer for ledere, udøver, forældre og trænere. Dette er et nyt tiltag som bliver spændende at følge. De fleste datoer er på plads og I kan læse om indholdet her.

Sportsfest

Næste års sportsfest er ved at blive planlagt. Den ekstraordinære situation gør at det vil blive et andet setup, da der vil være et meget lille sportspræstationer at fejre. De fleste priser kan vi dog sagtens uddele, så I må allerede nu gerne begynde at tænker over, hvem der skal indstilles.

I kan læse om priserne og indstille personer her.

Evaluering af samarbejdsaftaler

Lige efter sommerferien skal første runde af evalueringer i gang. Der er sendt forslag til datoer ud, så hvis de ikke passer, så kom venligst hurtigt med nye forslag.

Ellers er der vist bare at ønske god sommer ... Og god træning!

Kunne du tænke dig, at få en sponsor?

Randers Talent og Elite har indledt et samarbejde med Erhverv Randers, hvor vi i fællesskab vil hjælpe talentfulde udøvere til at få mere gang i deres sponsorarbejde.

Sponsor – hvorfor det?

Det kan lyde som en uoverskuelig og helt urealistisk opgave, at finde sig en sponsor – især hvis du endnu ikke har lavet det helt store gennembrud indenfor din sport.

Omvendt, er det essentielt, at du som talentfuld udøver har de bedst-mulige forudsætninger for at udvikle dig. Det kræver fleksibilitet, intensiv træning, udstyr og internationale konkurrencer, der skal betales for.

Fra "tigger" til forretning!

Grundlæggende handler det om at finde ud af, hvad du som udøver har mulighed for at tilbyde sponsorer. Hvad kan du selv tilbyde? Og hvad kan du tilbyde i samarbejde med andre? Samtidigt er det også værd at overveje, hvad du egentlig har brug for. Er det penge, transport, fysisk hjælp, tid, uddannelse eller noget helt andet?

Et andet vigtigt element, er din "fortælling". Resultaterne er ikke så vigtige, hvis du kan tilbyde "værdier", som sponsoren gerne vil sættes i forbindelse med, såsom engagement, udvikling, præcision, kvalitet eller spænding.

Er det noget for mig?

Netværksgruppen er for talentfulde og/eller eliteudøvere, som kan se en værdi i at arbejde målrettet med sin sponsorprofil.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du melder dig til under fanen "Tilmeldinger" på forsiden af RTEs hjemmeside.

Sted

Erhverv Randers
Parkboulevarden 31
8920 Randers NV (ved stadion)

Som inspiration - fodbold eller andre idrætter - har Sportschef Søren Pedersen delt et træningsprogram for U15 spillerne.

Du kan se træningsprogrammet her.

God træning

Forstil dig, at alt hvad du har arbejdet for gennem din karriere, bliver taget fra dig på et splitsekund, og din fremtid smuldrer for øjnene af dig. Dette var realiteten for Jonathan Jeanne tilbage i 2017, da han blev diagnosticeret med bindevævssygdommen Marfan syndrom. En diagnose, der sendte ham ud af NBA draften, men også ud på en lang og meget personlig rejse.

Jonathan Jeanne – eller blot ’JJ’ – er basketballspiller i Randers Cimbria. Den 22-årige power forward forlod hans familie på De Caribiske Øer, i en alder af blot 14 år, for at jagte drømmen om at blive professionel basketballspiller. Turen gik til Frankrig, hvor den unge mand fra Guadeloupe gjorde et ganske fint indtryk. Herefter gik turen til det amerikanske, nærmere bestemt Chicago, og den såkaldte NBA Draft Combine – et to-dags showcase event, hvor de spirende talenter, har mulighed for at vise deres evner frem. Jonathan var udset til at komme i første runde af de to draft picks, men skulle igennem nogle fysiske tests og prøver, inden karrieren for alvor kunne tage fart. Resultaterne af disse prøver viste en anormalitet i Jeannes rygsølje, hvilket førte til endnu en runde af tests hvorefter dommen faldt. Jonathan fik konstateret Marfan syndrom.

Marfan syndrom er en meget sjælden bindevævssygdom der som udgangspunkt rammer blot én ud af 10.000. Symptomerne på syndromet er øget højde, lange og slanke lemmer, lange hænder og fødder, og skæv ryg. Med en højde på to meter og 18 cm, et vingefang på to meter og 30 cm samt en vægt på 95 kg, må man sige, at ’JJ’ kan sætte kryds ved flere af kendetegnene. Reglerne i NBA siger klart og tydeligt, at spillere med Marfan ikke må vælges, og dermed kunne Jonathan vinke farvel til en karriere i NBA og sige hej til et år uden basketball.

Hvad gør man så? Når alt hvad man havde håbet på og arbejdet hen imod, pludselig bliver revet væk og man står uden nogen som helst idé, om hvad fremtiden skal bringe. ’JJ’ tog tyren ved hornene og kontaktede Isaiah Austin – en amerikansk basketballspiller, der fik konstateret Marfan i 2014. Jonathan var determineret på, at han ville tilbage og spille basket igen, på det højst mulige niveau og ville derfor høre hvad Austin havde gjort i forbindelse med hans fremtid, og hvordan han havde tacklet hele situationen. Jonathan tog desuden til kontakt til en læge, med speciale i Marfan syndrom, og fik grønt lys til at spille igen efter et års pause. Derudover skiftede han agent og dette banede vejen for comebacket til den sport, han altid havde set som sin levevej og helt store passion.

Jonathan beskriver selv perioden omkring hele situationen, som den sværeste i hans liv.

”Jeg tror på Gud, og tror på at alting sker af en grund. Jeg er desuden meget stolt af måden, som jeg håndterede hele situationen på. Jeg tror, at mange mennesker kunne have tendens til at grave sig ned og give op, men jeg fandt styrken til at kæmpe mig tilbage. Derudover har jeg mange mennesker at takke for deres støtte, gennem denne rejse – min familie og venner, men også folk i og omkring basketballverdenen. Denne støtte var endnu en motivation for at kæmpe mig tilbage” siger Jonathan. Vejen tilbage til på banen var dog ikke nem. Et års pause på sidelinjen gør ikke ligefrem, at man stiger i værdi og Jeanne måtte igen søge mod Europa, for at finde spilletid. Efter et halvt år i det sydeuropæiske hos Palma de Mallorca og Joventud, var Jonathan på vej tilbage i form og i sommers stod Randers Cimbria klar i kulissen og tilknyttede ’JJ’.

Jonathan Jeanne er desuden den højeste spiller i den danske liga på nuværende tidspunkt, og har været med til at give Cimbria en forrygende start på 2019/2020 sæsonen, med ni sejre af 11 mulige.

Randers Tennisklub er en af de mange foreninger med fokus på talentudvikling i Randers Kommune. Selvom resultaterne er vigtige, spiller den sociale dimension også en betydelig rolle.

Klubben har morgentræning to gange ugentligt samt fællestræning med flere spillere på holdet. Dette er gjort for at styrke relationerne på tværs i klubben og udfordre spillerne bedst muligt.

Et af tiltagende fra klubben er at få spillerne til at agere som hjælpetrænere. Gevinsten ved den interne rekruttering er det øget fællesskab mellem årgangene, og samtidig får disse hjælpetrænere mulighed for at prøve kræfter med trænergerningen. Derudover inddrager klubben de bedste juniorer på lige fod med seniorer i både træning og turnering. De bedste juniorer har niveauet til at deltage i klubbens seniortræning og klubben tror fuldt og fast på, at det er med til at udvikle de mest talentfulde spillere i en positiv retning, at de så tidligt som muligt indgår i klubbens seniortrup – både træning og kamp.

Randers Tennisklub tillader desuden, at deres bedste spillere deltager for andre klubbers hold. Dette er gjort med henblik på at optimere sparringsmulighederne samt styrke den overordnede talentudvikling i hele landet.