TalentVærket og ID

Omkring 200 unge kreative mennesker inden for musik, kunst og teater mødes en gang om året for at skabe en performance. ID 2022 med titlen DOMMEDAG fandt sted i Ridehuset på Værket torsdag 10 november.

ID - DOMMEDAG - Foto: Søren Pagter

Ridehuset blev  i anledningen opbygget som en slags cirkusmanege. Eventen var en blanding af musik, kunst, lys, teater og dans.  Omkring 500 publikummer oplevede årets event.  Holdet bag var 200 super seje unge i alderen 16 – 21 år. De har alle det til fælles at de beskæftiger sig med enten musik, teater eller kunst.

Årets Tema

Titlen DOMMEDAG er valgt af årets Ungestyregruppe. En titel de ikke kun forbinder med at jorden, pga. klima udfordringer, krig osv.. Måske har en deadline for sin overlevelse. Men en titel de også ser indehold ”livets store valg”, hvor man må vælge til og fra – ”Den indre Dommedag”, hvor man er bange for hvad man selv magter – hvor ens grænser går. Og den dimension der er positiv: ”Dommedag – hvor man siger endeligt farvel til noget, og dermed vinder terræn i sit liv og i fællesskabet”.

Et professionelt set-up 

Niveauet i ID-projektet er højt. Alle har arbejdet med deres bidrag til produktionen i fællesskab med deres daglige undervisere. Et dogme i ID projekterne er, at der til hvert hold er afsat et beløb til indkøb af gæsteunderviser i deres specifikke kunstart. De unge møder på den måde den professionelle musiker, producer, skuespiller, kunstner og danser. Det er tydeligt, at de unge syntes at det er super fedt at arbejde med en professionelt udøvende kunstner. 

Om TalentVærket

ID præsenteres af TalentVærket, der er et samarbejde mellem Randers Kommune og kulturinstitutionerne; Randers Kunstmuseum, Randers Musikskole, spillestedet Turbinen, Randers Teater og ungdomsuddannelserne Randers Statsskole, Paderup Gymnasium og Randers HF/VUC. Projektet er støttet af Kulturregion Østjysk Vækstbånd - et samarbejde mellem Kulturministeriet og Randers, Viborg, Silkeborg og Horsens Kommuner.

Formålet med TalentVærket er at give de spirende lokale talenter inden for musik, teater og kunst en platform, hvor de kan udvikle deres kunstneriske talent. Det er med andre ord et projekt, der fokuserer på kulturbranchens vækstlag og talentmiljø. 

Billedgalleri fra ID - DOMMEDAG

*Fotograf: Søren Pagter