Eliteidrætsskolen Randers

Eliteidrætsskolen er en folkeskole for elever i 7.-9. klasser, der gerne vil kombinere eliteidræt med deres skolegang.

Hvad er Eliteidrætsskolen Randers?

Eliteidrætsskolen Randers er en folkeskole for 7.-9. klasses elever, der tilbyder kombineret skolegang og eliteidræt. Her kombineres skole og morgentræning på et højt niveau, hvor eleverne både går i klasse og træner sammen med andre unge sportstalenter - og derfor er de en del af et tæt fællesskab. Skoleskemaet består af almindelig undervisning, tematimer og morgentræning. 

Skolen er en del af Randers Talent og Elites uddannelsestilbud, som er målrettet talentfulde sportsudøvere, og skolen har derfor en aftale med Team Danmark. Alle sportsudøvere uanset sportsgren kan søge om optagelse på Eliteidrætsskolen Randers. 

Undervisningen foregår på Nørrevangskolen, mens morgentræningen finder sted forskellige steder i byen.

Hvis du vil vide mere, kan du komme til informationsmøde onsdag d. 23. januar 2019 kl. 17-18.30. Der er ansøgningsfrist d. 15. februar hvert år, hvorefter der vil være sportslig screening og samtaler.

 

Et talentmiljø

Alle elever, der går på skolen, er blevet optaget, fordi de har et særligt sportsligt talent. Eleverne går på skolen for at have de bedste muligheder for at udvikle sig sportsligt, fagligt og socialt. Derfor er der et særligt fællesskab på skolen, hvor alle går op i sport og kan dele det. Samtidig tager underviserne på skolen hensyn til, at eleverne på skolen er udfordrede af, at de skal have en hverdag med mange timers sport til at hænge sammen med skolegang. 

Morgentræning

Eleverne har morgentræning i 4 lektioner hver uge i skoletiden om tirsdagen og torsdagen. Morgentræningen foregår på forskellige lokationer i byen. Herunder kan du se hvor:

De mindre idrætsgrene har basistræning i Langvang Atletik- og Multihal. Her træner blandt andet elever, der dyrker atletik, gymnastik, tennis, dans og motorcross. Basistræningen har blandt andet til formål at forebygge skader og forbedre elevernes fysiske færdigheder.

Håndboldspillere og fodboldspillere har morgentræning henholdsvis i Arena Randers og på Randers Stadion.

Svømmere træner én gang om ugen i Water & Wellness Randers og én gang om ugen på Langvang Atletik- og Multihal. 

Gymnaster træner én gang om ugen i RgF Hallen og én gang om ugen på Langvang Atletik- og Multihal. 

Tematimer med fokus på sport

På skoleskemaet har eleverne 'Tematimer', som er undervisning og workshops i forskellige emner inden for sportsverdenen. Formålet er at klæde talenterne på til at være en del af elitemiljøet. Det kan handle om skadesforebyggelse, mentaltræning, kost- og ernæring samt medietræning.

Disse timer bliver varetaget af skolens egne undervisere. Specialister fra Randers Talent og Elite gæster timerne og deler ud af deres viden, når deres emneområde er på skemaet. 

Bootcamp i starten af skoleåret

I starten af det nye skoleår afholder skolen en bootcamp, hvor alle elever på Eliteidrætsskolen er med. Bootcampen forløber over nogle dage, og har til formål at ryste eleverne sammen og introducere dem for forskellige sportsgrene.