Idræt om dagen i Spentrup IF

Mandag den 21. oktober 2019 åbner et nyt motionstilbud i Spentrup Hallerne. Der er intro-forløb de tre efterfølgende mandage. I regi af ”Bevæg dig for Livet” i Randers Kommune har Spentrup IF i samarbejde med DGI taget initiativ til at arrangere ´Idræt om dagen´ for seniorer over 60 år.

Alle interesserede inviteres i første omgang til et informationsmøde den 21. oktober om ’Idræt om dagen’, hvor de fremmødte bliver klogere på, hvorfor det er nødvendigt at holde sig aktiv hele livet, og hvad konceptet ´Idræt om dagen´ indbyder til.

De efterfølgende tre mandage er der mulighed for at afprøve forskellige motionstilbud. Motionen tilpasses deltagerne, så alle har mulighed for at vælge aktivitet og være med, også selv om formen ikke er, hvad den har været. De forskellige aktiviteter, som deltagerne kan afprøve, kunne f.eks. være floorball, badminton, pickleball, SMART training, bordtennis, indoor cycling, gåfodbold, volleyball, curling mm. Aktiviteterne tilpasses målgruppen og er for alle. Vi starter hver gang med en fælles opvarmning, deler os herefter ud til forskellige aktiviteter, og afslutter fælles med en kop kaffe og kage.

´Idræt om dagen´ er en afprøvet indsats og bygger på en stærk tradition om, at alle får mulighed for at dyrke idræt, styrke sundheden og livskvalitet som senior. Tænker man, at det måske er lidt sent at komme i gang med at motionere, så er der flere argumenter for at komme i gang end at lade være”, udtaler DGI seniorkonsulent Malene Bach. ”Fysisk aktivitet er et vidundermiddel, der selv i små doser virker på sundheden, og det er helt uden bivirkninger. Virkningen er betragtelig, selv hvis man starter i en sen alder”.

Anne Weinreich fra Spentrup IF, en anden af initiativtagerne, fortæller: ”Vi ønsker at afpasse vores tilbud til den efterspørgsel, der er i vores område. Der bliver flere og flere seniorer, og de er mere aktive end nogensinde før - derfor vil vi gerne tilbyde netop seniorerne et tilbud, som de finder interessant, sjovt og givende”.

Informationsmødet og de efterfølgende tre aktivitetsgange er ganske gratis. Hvis man er interesseret i at høre mere, gælder det bare om at møde op til det uforpligtende informationsmøde, få en kop kaffe, og give ideer og ønsker til kende.

  • Informationsmødet i Spentrup Hallerne mandag den 21. oktober 2019 kl. 12:30-14:30

De tre efterfølgende mandage skal motionstøj og sko findes frem, da det her bliver muligt at være aktiv og afprøve flere forskellige motionsaktiviteter:

  • aktivitetsgang mandag den 28. oktober kl. 12:30-14:30
  • aktivitetsgang mandag den 4. november kl. 12:30-14:30
  • aktivitetsgang mandag den 11. november kl. 12:30-14:30