Frivillig på Randers Sundhedscenter

En times frivilligt arbejde om ugen forbedrer det fysiske helbred. Desuden er frivilligt arbejde også godt til CV’et.

"Undersøgelser viser, at mennesker, der udfører godgørende arbejde, lever længere. Uanset om man giver af sine penge eller sin tid, er det sundt at give.

Forklaringen på, at filantropi gavner den fysiske sundhed ligger måske i hjernen. Kroppen bliver belønnet, når vi gør en god gerning. Hjernen frigiver nemlig mere af belønningsstoffet dopamin, og dermed føler vi glæde og velbehag. Alle mennesker har brug for at opleve, at de bliver belønnet. Når man gør gode gerninger, får hjernen dopamin, og man behøver derfor ikke stimulere belønningscenteret med flødeskumskager og spiritus.

En anden mulig forklaring er, at velgørende arbejde ubevidst medfører en anden livsstil. Hvis man hver dag får pulsen godt op, når man går til kirken, der ligger på en bakketop, for at udføre frivilligt arbejde, er det måske vejen derhen, og ikke det gode som sådan, der styrker hjertet. På samme måde kan man argumentere for, at frivilligt idrætsarbejde forlænger livet.

En moderne form for godgørende arbejde består i, at frivillige cykler rundt i rickshaws med plejehjemsbeboere. Her kobles den gode gerning med en god gang motion – det må da være sundt for både legeme og sjæl."

- Bente Klarlund, overlæge, professor og sundhedsekspert ved Politiken

Vi søger frivillige instruktører til Lær at tackle-kurserne i Randers Sundhedscenter.

Der findes flere typer Lær at tackle-kurser:

  • hverdagen som pårørende
  • angst og depression
  • kronisk sygdom
  • kronisk smerte
  • job og sygdom

Vi mangler gode selvhjælpere, der kan tænke sig at sætte deres erfaring og viden i spil for at hjælpe andre.

Har du selv eller har en pårørende/nær person i dit netværk en langvarig eller kronisk sygdom, får du her alletiders mulighed for ved frivilligt arbejde at give din erfarede viden videre ved at hjælpe andre.

Har du lyst til at høre mere, så skriv til laerattackle@randers.dk.

Læs mere om Lær at tackle.

Kunne du tænke dig, at tage med en ældre medborger ud at se byen, skoven, eller markerne? Få vind i håret, sol i kinderne, eller regn på frakken? Og få en god gang gratis motion og sundhed ved at gøre noget for andre?

Så meld dig som frivillig til Rickshaw Randers til:

Frivilligkoordinator
Line Fiil Andersen
Telefon: 2134 2036
E-mail: line.fiil.andersen@randers.dk

Kan du snakke om sex uden at rødme? Og vil du gerne arbejde frivilligt med at sætte en stopper for seksuelt overførte sygdomme og fremme sikker sex?

Så er der forskellige muligheder for at blive frivillig i Condomeriet.

Har du lyst til at hjælpe en ældre medborger i gang med motion og fysisk aktivitet, er det måske noget for dig at blive frivillig motionsven.

Ældresagen i Randers har et tilbud om privat motion med motionsvenner. Hvis du vil være frivillig motionsven - kontakt:

Frivilligkoordinator for Ældresagen i Randers
Frida Grosboel
E-mail: frida@grosboel.dk