Vandhuller

Man får meget natur for pengene ved at anlægge og pleje vandhuller. Vandhullerne byder på oplevelser for voksne og børn.

Man får meget natur for pengene ved at anlægge og pleje vandhuller. Vandhullerne byder på oplevelser for voksne og børn. Og de kræver kun begrænset plads på markerne.

Allerede et par dage efter at et vandhul er etableret kommer de første vandkalve, rygsvømmere og guldsmede og slår sig ned. Findes de i nærheden, følger frøer, tudser og salamandre snart efter.

Vandplanterne spirer fra frø, som tabes af fugle langs vandkanten, eller fra frø, som har været gemt i jorden.   Rådyr, harer, fasaner og andet vildt nyder godt af det fristed, som de udyrkede arealer omkring et vandhul byder på.

Husk på at langt de fleste vandhuller er beskyttet imod ændringer, derfor er det vigtigt, du kontakter os for at høre om netop dit vandhul er beskyttet, og hvordan du kommer videre.

Vil du vide mere?

Der er samlet en række gode råd og informationer om pasning og etablering af vandhuller i en lidt ældre folder fra det gamle Aarhus Amt.

Hent her folderen "Oprensning og nyanlæg af vandhuller".