Spørg om kørekort

På denne side har vi samlet ofte stillede spørgsmål om kørekort og svarene herpå.

Personer, der fornyer kørekort til gruppe 1-kategorierne (almindelig bil, motorcykel, mv.) i forbindelse med udløb af gyldighedstiden, kan få udstedt kørekort med en gyldighedsperiode på 15 år uden at indlevere lægeattest. Dog skal personer, der tidligere har fået fastsat en kortere gyldighedstid, fortsat indlevere en lægeattest ved ansøgning om fornyelse af kørekort.

Det koster 280 kr., og du skal medbringe et nyt foto (gyldigt pasfoto i papir) og evt. pas/dåbsattest, hvis du ikke har det gamle kørekort. 

Hvis du ønsker det, kan du få taget foto til dit kørekort i Borgerservice. Prisen for foto er 110,00 kr., som kan betales kontant, med Dankort, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, JCB,  American Express eller med MobilePay

Det skal du bestille hos Region Midtjylland på tlf. 7847 6011.

Ja, du kan møde op i Borgerservice med dit kørekort, så kan du få et midlertidigt kørekort.

Du skal møde personligt op i Borgerservice med pas eller dåbsattest, et nyt foto (gyldigt pasfoto i papir) og en betaling på 280 kr.

Hvis dit kørekort er blevet betinget frakendt, vil politiet indkalde dig til en kontrollerende køreprøve (en teoriprøve og en praktisk prøve).

Er dit kørekort blevet ubetinget frakendt, kan du ved frakendelsestidens udløb hente et ansøgningsskema om generhvervelse af kørekort i Borgerservice. Du skal medbringe et gyldigt pas eller sundhedskort.