For 4.-6. klasse

Her er et tilbud til elever i 4.-6. klasse i Randers kommune. Vil du undersøge dit science-talent i de naturvidenskabelige fag? Så deltag i fire samlinger til foråret 2019.

Program for 4., 5. og 6. klasserne

Mandag d. 4. marts (hold 1), tirsdag d. 5. marts (hold 2), kl. 8-16
Heldagstur til Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro med fokus på rummet og kemi. Afhentning og aflevering på busterminalen i Randers.

Tirsdag d. 26. marts (hold 1), onsdag d. 27. marts (hold 2), kl. 15-18
Én dag på Hornbæk Skole, H.C. Andersens Vej 1, hvor du opfinder dit eget lille computerspil (computer-programmering – Scratch –Raspberry Pi).

Onsdag d. 24. april (hold 1), torsdag d. 25. april (hold 2), kl. 15-18
Én dag på Langå Skole, hvor du undersøger luftens egenskaber. Der eksperimenteres med selvbyggede falskærme, papirsflyvere og raketter som affyres.

Tirsdag den 21. maj (hold 1), onsdag den 22. maj (hold 2), kl. 15-18
Èn dag på Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, hvor du laver undersøgelser og forsøg. Her afsluttes med kåring af krystaldyrknings-konkurrencen.

Info og SMS udsendes ugen før hvert enkelt arrangement.

Tilmelding fra 16. januar 2019 til 3. februar 2019

NB: Der er 200 pladser på holdene. De fordeles ligeligt blandt alle Randers-skoler. Fredag d. 22. februar 2019 udsendes der en sms om, hvorvidt du er optaget på holdet.​​​​

Info og sms udsendes ugen før hvert arrangement.

NYT pilotprojekt: Videnskabsklubben for elever i 4. og 5. klasse

Vil du prøve at være på et miniforskerhold? Være nysgerrig og blive klogere på:

For 4. klasse: Primatologi - (abernes udvikling) syv onsdag eftermiddage fra oktober til december af 1,5 time på Paderup Gymnasium.

For 5. klasse: Mikrober – (mikroskopiske organismer) syv mandag eftermiddage fra oktober til december af 1,5 time på Randers Statsskole.

Du undervises af 8 senior- og juniormentorer fra byens gymnasier og folkeskoler. Læs mere om konceptet på den sidste side i dette dokument og på www.videnskabsklubben.dk.

Tilmelding til videnskabsklubben

Tilmelding på denne mail: lcr@randers.dk

Skriv “Videnskabsklubben” i emnefeltet og skriv følgende i mailen: navn, skole, klasse, mobilnummer og mailadresse. Det skal ske senest 28. september. Du vil modtage SMS og mail om du er optaget på holdet i uge 40.