ADL og Mobility

ADL og Mobility handler om at lærer at klare hverdagen og at færdes med en synsnedsættelse.

At begå sig som svagsynet i bl.a. et køkken behøver ikke at være en uoverskuelig udfordring. At arbejde med ADL (almindelig daglig levevis) handler om at tilegne sig nye færdigheder og kompenserende teknikker, kombineret med brug af hjælpemidler og dermed øge livskvalitet og glæde i hverdagen.

Hjælpemidler er en del af den ADL-træning, som en borger med synsnedsættelse har behov for at være så selvhjulpen som muligt i hverdagen. Fx.

  • Talende ur
  • Gummi "dutter" sådan man kan føle sig frem til fx rette ovntemperatur, indstille vaskemaskine eller minuttal på æggeuret.

Mange svagsynet vil kunne genkende det at færdes på egen hånd kan være en udfordring. Men heldigvis er der hjælp at hente. Mobility er træning i at komme sikkert og hensigtsmæssigt frem til fx busstoppestedet, det lokale supermarked eller bare rundt i nærmiljøet.

Teknikker tilpasses individuelt kan omhandle ledsageteknik, stokketeknikker og orienteringsteknikker.

 

 

Ansøgning

Hvis du vil ansøge om synsrådgivning og synshjælpemidler, skal du enten ringe til eller møde op hos Synssamarbejde Midt.

Vi tager udgangspunkt i oplysninger fra din øjenlæge og optiker, når vi behandler din ansøgning. Derfor er det vigtigt, at du for nylig har været ved øjenlæge og optiker. Er øjenlægens oplysninger ældre end seks måneder, skal der nye til.

Du skal ikke selv medbringe oplysningerne fra øjenlægen og optikeren. Med din tilladelse anmoder Synssamarbejde Midt om dine synsoplysninger elektronisk.

Når vi har modtaget dine synsoplysninger, vurderer en faglig koordinator, om du er målgruppen til at modtage synsrådgivning og synshjælpemidler. Hvis du er i målgruppen, bliver du kontaktet af en synskonsulent, så I