Golf og sundhed - Det gode liv

Golf styrker sundheden. Bliv mere fysisk aktiv i naturskønne omgivelser og få hjælp af dygtige fagpersoner.

OBS - UDSAT PÅ UBESTEMT TID!

Randers Sundhedscenter og Randers Golfklub samarbejder om et sundhedsforløb til dig, der er klar til at ændre dine vaner og gøre noget for din sundhed. 

Forløbet starter mandag den 17. august og løber indtil den 31. oktober. Det er gratis at deltage, og du behøver hverken vide noget om golf eller være i topform på forhånd. Under forløbet vil der være mulighed for at deltage i oplæg omhandlende bevægelse og fysisk aktivitet samt livsstil i balance.

Infomøde omkring forløbet foregår mandag den 10. august fra kl. 17:00-18:00 i lokale 3.52 i Randers Sundhedscenter, Thors Bakke, Biografgade 3, 8900 Randers C.

Du er:

  • 40 år eller derover.
  • inaktiv og motionerer generelt for lidt.
  • ikke opmærksom på dine madvaner og enten spiser, drikker eller ryger ikke som det anbefales.
  • klar til at møde andre mennesker og stifte nye bekendtskaber.
  • klar til at deltage i golftræning hver mandag i tidsrummet 19:30 - 20:30 samt spil på banen torsdage fra kl. 16:00.
  • motiveret og har lyst til at ændre dine vaner.

Du får:

  • golfudstyr stillet til rådighed.
  • træning, vejledning og støtte af kompetente undervisere.
  • mulighed for oplæg om bevægelse og fysisk aktivitet samt livsstil i balance.
  • værktøjer til en livsstilsændring mod et sundere liv og bedre helbred, med gode fællesskaber i naturskønne omgivelser.

Tilmelding til infomøde

Tilmelding foregår ved at udfylde nedenstående formular.

OBS: Sidste frist for tilmelding til infomøde er mandag den 3. august.

"Golf er en sport, som man hurtigt kan blive grebet af. Når man for eksempel slår til bolden med sin driver og ser, hvor langt bolden kommer, så rykker det i én for at slå endnu et slag, " fortæller Marck Lindved fra Randers Golf Klub.

I 2018 lavede klubben et lignende projekt med Randers Sundhedscenter, hvor 15-16 ikke idrætsaktive borgere fulgte et tre måneders golfforløb. Halvdelen af dem spiller i dag golf i klubben.

"Det er en sport, der også handler om at gøre noget sammen med andre. Samtidig er den friske luft og omgivelserne i naturen med til at motivere én på golfbanen, " fortæller Marck Lindved.

Golf er også en god idræt, hvis man gerne vil brænde nogle kalorier af. En runde på 18-hulsbanen svarer til at gå omkring 11 kilometer, hvis man dog ikke tager golfbilen rundt på banen. Og når du skal slå til bolden, så svarer svinget med driverkøllen til et 60-70 kilos bænkpres i et motionscenter. Det kræver samtidig ikke mange forudsætninger at begynde på golfspillet, og det gør sportsgrenen særligt velegnet for begyndere.

I Randers kommune er der to golfklubber, som begge har særlige forløb for begyndere. Det er Randers Golf Klub og Randers Fjord Golf Klub.