Padel-tennis

Både Randers Tennisklub og Sporbyen har baner til padel-tennis – en idrætsgren i vækst og en fantastisk motionsform, som alle kan være med til.

Padel-tennis blev opfundet i 1969 af Enrique Corcuera i Acapulco City, Mexico. Idrættens spilles i dag primært i Spanien og i de latinamerikanske lande. Padel-sporten oplever i disse år stor vækst i mange europæiske lande og har i Danmark endda sit helt eget sportslige forbund.

Padel er karakteriseret ved en relativ lav teknisk indgangsbarriere sammenlignet med traditionel tennis. Samtidig spilles padel på en mindre bane. Det er derfor en skånsom idræt for eksempelvis ældre. En bane til padel er 20 meter x 10 meter. Der er et net i midten, og der er bander rundt om banen - oftest glasvægge - og et gitter på noget af siderne. Helt grundlæggende gælder det for begge par at komme frem til nettet og forsvare det.

Randers Tennisklub har etableret banen med tilskud fra Randers Kommune, DGI og DIF. Tilbuddet er en del af "Bevæg dig for livet Randers", som har til formål at få flere til at være motionsaktive. Det spiller godt sammen med klubbens strategi for mere klubliv og mere aktivitet for såvel eksisterende som nye medlemmer.

Padel Lounge i Sporbyen

På få måneder er en tidligere fabrikshal blevet omdannet til et pulserende sportscenter med padel-tennis og fodbold.

I disse år vokser der en helt ny bydel frem i det nordøstlige Randers ved Dronningborg. I mere end 100 år blev der bygget og renoveret togvogne i området. Nu opstår der med kærlighed og respekt for stedets historie en bydel med boliger, erhverv, kultur og fritidsaktiviteter. I fabrikshallen, hvor smede i 1980’erne og 90’erne byggede IC3-togene, er loftet og væggene bevaret med en imponerende loftshøje på 10,5 meter, mens inventaret er skiftet ud. I stedet for togsæt og lugten af svejseapparater er der nu hele tre baner til padel-tennis - herunder en centrecourt med tilskuerpladser.

Det kræver intet medlemskab at bruge det nye sportscenter. Banerne kan bookes alle ugens dage mellem kl. 6 og 24 på centrets hjemmeside. Det er også muligt at dukke op til en omgang Drop Inn padel-tennis om fredagen mellem kl. 16 og 19. For 50 kroner kan man komme og spille med. Der spilles mindre kampe af 10 minutters varighed. Dette er en god måde at komme i gang med padel-sporten på og eventuelt møde nogen at spille sammen med - eller imod for den sags skyld.