Gå på natureventyr

Natureventyr er en app, som kombinerer natur, bevægelse og læring. I kan gå på eventyr tre steder i Randers Kommune.

Natur, bevægelse og eventyrfortælling hænger sammen i en skøn forening for alle nysgerrige børnefamilier, skoler og daginstitutioner. En ny og gratis app byder på tre spændende natur-eventyr i Randers Kommune.

Oplev 'Mysteriet om Ellens mærkelige arm' i Doktorparken. Kom med til 'Rekrutternes tophemmelige mission' på Nordre Fælled' og løs 'Spådommen om den magiske jolle' der igen kan skabe fred og kærlighed over fjorden i Udbyhøj. Sådan lyder de tre Randers-udfordringer i app'en 'Natureventyr'.

App'en er udviklet i samarbejde med DGI. Målet er at gøre det nemt for børnefamilier at tage på eventyr i naturen ved at tilbyde en færdigpakket oplevelse. Vælg din destination, blev guidet frem til start og gå ombord i et skønt og aktivt eventyr. Det er kort sagt opskriften til at bruge den nye app. Randers Kommune er gået med i samarbejdet som en del af indsatsen som visionskommune under 'Bevæg dig for livet'.

Natureventyr er målrettet familier, daginstitutioner og skoler med børn i alderen 3 til 8 år. Eventyrene udspiller sig som skattejagter langs børnevenlige ruter i de udvalgte områder.

I første omgang har Randers Kommune og virksomheden Natureventyr sammen lanceret de tre unikke eventyr, der udspiller sig i Doktorparken, Nordre Fælled og ved Udbyhøj Strand. Langs ruterne i disse områder udspiller sig tre fortællinger i børnehøjde, der alle tager udgangspunkt i de ting, som børn og voksne kan se, høre og røre ved.
 
Fortællingerne i Natureventyr er skrevet med udgangspunkt i områdets lokalhistorie og dyreliv, men er tilsat en sund dosis fantasi i form af hemmelige missioner og trolde i Nordre Fælled, magiske joller og mysterier ved Udbyhøj Strand samt et væld af talende dyr i Doktorparken. Undervejs bliver børnene inddraget gennem spørgsmål og spændende udfordringer. 

Sådan fungerer det

At gå et eventyr er en fantastisk læseoplevelse for både børn og voksne. App'en gør det nemt at finde vej på ruten. Den   indlagte dialog i teksterne og udfordringerne undervejs er både lærerige og udvikler børns læselyst. App'en er gratis at downloade til både IOS og Android, ligesom de tre Randers-eventyr også er gratis at anvende.

  1. Hent app'en
  2. Vælg en rute
  3. Tag frem til start (app'en guider dig hen til der, hvor eventyret begynder)
  4. Følg kortet i app'en (gå eventyret et kapitel ad gangen via kortet i app'en)

I første omgang afprøver Randers konceptet med de tre eventyr, men hvis det bliver en succes vil der være mulighed for at få flere eventyr til Randers Kommune gennem samarbejdet med virksomheden Natureventyr