Lær at skøjte som voksen

Kan du huske det? Suget i maven og fornemmelsen af frihed ved at stryge henover isen? De fleste af os har prøvet det som barn. Man kan bare ikke huske, hvorfor skøjterne aldrig kom på igen, og pludselig føles det som alt for længe siden.

Men sådan behøver det ikke at være. Bevæg dig for livet i Randers og Underværket i Randers er gået sammen om fire instruktionsdage i sæsonen under overskriften: ’Lær af skøjte som voksen.’

”Mange er nervøse for at dumme sig,” fortæller Ann Thomsen, som er tidligere konkurrenceløber og en af de første på Skøjtebanen Randers, da den åbnede for 17. år siden. ”Det er synd, for børnene er så glade ved at have far og mor med på isen – og alle kan lære at skøjte og holde balancen.”

Rigtig mange voksne kaster sig ud i at stå på ski og oplever, at der hurtigt sker forandringer, det samme gælder på skøjter, mener Ann Thomsen – ’Efter et par gange kan man holde balancen. Det er bare en succesoplevelse, når man pludselig opdager, at man kan.”

Selvom hun er blevet ældre og med egne ord ’stiv i lemmerne’, skøjter hun stadig for at få motion og frisk luft. Det samme gælder, Thomas Yde, der er én af de frivillige instruktører på ’Lær at skøjte som voksen’:

”Det gør vinteren kortere at skøjte,” siger han. Selv er han ikke vild med at motionere med løb eller i fitnesscenter, så derfor er han gerne på skøjtebanen fire til fem gange om ugen: ”Det er sjovt at skøjte, og det er god motion.” Også friheden i at skøjte fremhæver han, der startede med at skøjte i en alder af 40 år. ”Jeg blev ret hurtig god til det, og har nu købt et par inliner-rulleskøjter, så jeg også kan motionere om sommeren.”

Det er en fordel at have en god balance, men det skal nok komme, lover han, i takt med, at man føler sig mere og mere sikker. I dag er Thomas Yde 44 år og fortæller, at der er andre voksne, der lige som han, er blevet fast inventar på skøjtebanen. ”Alle kender alle, det er også socialt at skøjte og en anden måde at mødes på.”

Fakta: Sådan kan du være med

Fire onsdage i den kommende skøjtesæson står frivillige instruktører klar til at guide dig i grundteknikken. Samtidig får du forslag til, hvordan du kan bruge skøjteløbet som et supplement til din normale motionsaktivitet. Det foregår på Skøjtebanen Randers, Jens Otto Krags Plads, 8900 Randers C.

’Lær at skøjte som voksen’ foregår over en række  onsdage i sæsonen 2020 kl. 18.30 til 20.00 - næste gang er den  5. februar 2020

Der er 20 pladser  pr.  gang -  tilmelding foregår efter først til mølle-princippet på: 86438688 / aw@undervaerket.dk