Motionstelefonen

Ring til motionstelefonen og få en snak om, hvilken aktivitet der passer bedst til lige netop dig. Telefonen er et tilbud til seniorer i Randers.

Motionstelefonen er et tilbud til alle seniorer i Randers, der gerne vil være lidt mere aktive i hverdagen. Det kan være dig, der har været inaktiv i en længere periode, eller dig, der aldrig har dyrket nogen former for motion.

Nummeret til motionstelefonen er 93 83 32 62. Telefonen er åben mandag til torsdag fra kl. 9-14.

Lidt bevægelse i hverdagen har stor indflydelse på både helbred, velbefindende og humør. Men hvis man ikke har dyrket motion i lang tid, kan det være svært at komme i gang. Derfor har Bevæg dig for livet i Randers Kommune i samarbejde med ÆldreSagen oprettet motionstelefonen, hvor du kan få hjælp og støtte til at finde den rigtige aktivitet.

I en snak med medarbejderen i motionstelefonen kan du fortælle om dine forudsætning og ønsker for aktivitet.

Hverken kørestol eller nedsat funktionsevne er en hindring for at komme i gang.

”Der er rigtig mange muligheder for at bevæge sig. Uanset, om man vil gå en kort tur med sin rollator eller prøve kræfter med floorball i en forening. Det vigtigste er, at man laver noget, man godt kan lide – og gerne sammen med andre mennesker i samme situation”, siger Jesper Jakobsen, projektleder for Bevæg Dig For Livet Randers.

Via motionstelefonen kan du få vejledning om, hvilke bevægelsestilbud der er i dit nærområde. Det kan være via en forening eller et andet lokalt tilbud.

3 gode råd

  1. Tænk over hvorfor du ikke bevæger dig
    Overvej hvorfor du ikke bevæger dig så meget. Har du skavanker, svært ved at komme ud af huset, mangler nogle at følges med, ingen erfaring med motion eller noget helt andet. Sig det højt til os, når du ringer til motionstelefonen og få hjælp til et tilbud som passer dine behov.
  2. Hold ud – det bliver bedre
    Al begyndelse er svær, så hold ud, når du først er gået i gang. Det kan tage lidt tid før man mærker alle gevinsterne ved motion, men kroppen får glæde af bevægelse lige med det samme, så belønningen er lige om hjørnet. Så hold ud – det bliver bedre.
  3. Find evt. en at følges med
    Alt er lettere hvis man er to. Lav en aftale med en ven eller familiemedlem om at tage sammen afsted. Det er altid lettere at komme op af stolen, når man har forpligtet sig overfor en anden.

Ring til motionstelefonen

Ring til motionstelefonen og få en snak om, hvilken aktivitet der passer bedst til lige netop dig.

Når du ringer til motionstelefonen, kommer du til at tale med en person, der tager højde for dine interesser, lyst til bevægelse og fysiske formåen. Sammen finder I frem til de aktiviteter, der passer dig bedst.

Det er Frivilligværket i Randers, der passer motionstelefonen.

Det er gratis og uforpligtende at ringe.

Nummeret til motionstelefonen er 93 83 32 62. Telefonen er åben mandag til torsdag fra kl. 9-14.