Ønsker du at ændre dine sundhedsvaner? – og har du en kronisk lidelse?

Her kan du få hjælp til at blive bedre til at håndtere dit liv med kronisk sygdom. Få en henvisning til afklarende samtale hos din læge

Hvis du har en kronisk sygdom og er over 18 år, kan du komme til en afklarende samtale i Randers Sundhedscenter.

Du skal have en henvisning fra din egen læge. Din læge kan henvise dig til en afklarende samtale, men ikke til det endelig tilbud. Når henvisningen er sendt, vil du blive kontaktet for at aftale tidspunkt for samtalen. Herefter vil du modtage indkaldelse i din E-boks. I samarbejde med koordinatoren afklares det, hvilke tilbud der er relevante for dig.

I en samtale af ca. 1½ times varighed gennemgår du din dagligdag med koordinatoren, og sammen skaber I et overblik over, hvad der skal gøres noget ved. Du vælger selv 2-3 områder ud, som du vil arbejde videre med. Sammen lægger I en plan, som du får med hjem og kopi sendes til din læge og som vi evt. følger op ved 1-2 opfølgende samtaler.

Her er en bred vifte af muligheder, som både kan foregå i Randers Sundhedscenter og andre steder. Koordinatoren kan hjælpe dig med at finde tilbud, der findes i foreninger, i kommunen, i regionen mv. Koordinatoren rådgiver om, hvordan du kommer videre til det tilbud, der passer til dig.

3 måneder efter forløbet får du tilsendt et spørgeskema i din E-Boks. Her har du bl.a. mulighed for at krydse af, hvis du ønsker en afsluttende samtale.  

Tilbud

Trivsel og mental sundhed