Røgfrit liv

Røgfrit liv er et gratis rygestopkursus for dig, der gerne vil stoppe med at ryge sammen med andre.

Røgfrit Liv er for alle, og vi kommer igennem emner som bl.a. motivation, hvorfor vi bliver afhængige, rygestophjælpemidler, rygetrang, svære situationer og fastholdelse.

Der vil være en fælles rygestopdato efter ca. 2 uger på kurset.

På kurset vil du møde en rygestoprådgiver og en masse ligesindede, som også ønsker at kvitte tobakken. Du vil ikke møde løftede pegefingre.

Tidspunkt

Røgfrit Liv i maj:
Hver tirsdag kl. 10.00–12.00 i perioden 19. maj – 23. juni. Der er 6 mødegange i alt.

Tilmelding

Send en sms med ’RYGESTOP’ til 1910 eller mail Rygestop@randers.dk.

Tidligere deltager fortæller

Mød Dorthe på 52, der fortæller om sit rygestopforløb på Røgfrit Liv kursus.

Dorthe
”Jeg har røget siden jeg var 14, og det var blevet til 20 -25 cigaretter om dagen. Jeg blev lokket til at prøve et rygestopkursus, da det ikke var tilladt at ryge på jobbet mere. Jeg har egentlig gerne ville stoppe i flere år, men jeg tænkte, at det var for svært.

Efter stopdagen d. 28. oktober 2018 havde jeg det dårligt i 3 dage, og derefter gik det hurtigt fremad, og jeg begyndte at kunne mærke fordelene ved rygestoppet. Efter 2 dage som røgfri, hostede jeg næsten ikke mere, og lugtesansen kom hurtigt tilbage.

I starten tænkte jeg ofte på at ryge, men jeg var god til at aflede mig selv, f.eks. ved at pudse vinduer. I dag går der flere dage, hvor jeg slet ikke tænker på at ryge. Det har også været en økonomisk gevinst for mig. Jeg har sparet hele 11.000 kr. op, siden stopdagen – pyha det er mange penge, jeg tidligere har røget op.

Jeg har været glad for, at jeg besluttede mig for at komme på kursus. Pernille (Rygestoprådgiveren) lærte mig, at rygetrangen kun varer 3 minutter, hvilket har hjulpet mig meget at vide.

Selv på trods af dødsfald undervejs i processen har jeg formået at fastholde rygestoppet”.