Virtuelt rygestopkursus

Kunne du tænke dig at prøve virtuel rygestoprådgivning? På grund af coronavirus tilbyder Randers Sundhedscenter nu individuel virtuel rygestoprådgivning

Virtuel rygestoprådgivning er et gratis tilbud til dig der gerne vil stoppe med at ryge, og som gerne vil undgå fysisk fremmøde.

Det er et krav at du har en PC, tablet eller mobil med kamera og mikrofon for at du kan få virtuel rådgivning.

Rådgivning indeholder emner som bl.a. motivation, afhængighed, rygestophjælpemidler, håndtering af rygetrang og fastholdelse. Sammen planlægger vi en rygestopdato.

Du vil ikke møde løftede pegefingre.

Forinden hver mødegang får du tilsendt materiale, som består af viden og øvelser, som skal hjælpe dig i dit rygestop, og du vil blive guidet til at tilgå de elektroniske møder.

Tidspunkt

Aftale med rygestoprådgiveren.

Tilmelding

Send en sms med ”RYGESTOP” til 1910 eller mail Rygestop@randers.dk

 

Poul gik på rygestopkurset Kom & Kvit i Randers Sundhedscenter.
Her fortæller han om sin vej til røgfrihed:

Poul, som har været på rygestopkursus i Randers Sundhedscenter

”Jeg har røget i mere end 50 år – både pibe og cigaretter. Jeg havde aldrig forsøgt at holde op med at ryge før primo 2018. Årsagen til, at jeg valgte at stoppe, var først og fremmest helbredet. Jeg hostede konstant og havde ikke mere den samme fysiske formåen. Sekundært var det familien, som selvfølgelig var påvirket af min rygning.

Jeg forsøgte flere gange, inden det lykkedes at blive røgfri. Med mine erfaringer fra tidligere rygestopkurser fandt jeg frem til det, som virkede for mig. Jeg deltog på endnu et rygestopkursus, fik rygestoppiller og valgte en stopdato uden nedtrapning. Stopdagen blev den 3/11 2018 klokken 15.00.

En rigtig god hjælp for mig var, at min omgangskreds roste mig (og gør det stadigvæk). Vi er selvfølgelig forskellige alle sammen, men det, der virkede for mig, var at lave en plan for rygestoppet, undgå nedtrapning, sætte en stopdato, tage imod hjælp (f.eks. et rygestopkursus), bruge hjælpemidler, være åben over for de andre på holdet (altså tage imod, at andre siger noget negativt til dig, men samtidig være klar til at give de andre modspil).

På rygestopkursus lærer man, at rygetrangen kun varer 3 minutter. Det er fuldstændig rigtigt, så man skal bare kunne holde sig i 3 minutter. Jeg får indimellem stadigvæk lyst til at ryge, men trangen varer kun lige så lang tid, som det tager mig at tænke, og nu har jeg været holdt så længe, så det er bare pjat at have lyst til at ryge.

Efter rygestoppet tog jeg 10 kg på men sagde til mig selv – kan jeg holde med at ryge, kan jeg også tabe mig. Jeg har nu tabt 3 af de 10 kg. I øvrigt har min læge fortalt mig, at jeg skal tage mere end 25 kg på for, at det er værre end at ryge 20 cigaretter om dagen”.