Nu rykker vi!

Få hjælp til vægttab i et gruppeforløb, med fokus på fællesskab, trivsel og selvværd.

Børn og unge i 4.-6. klasse og deres familier kan få hjælp til at give de ekstra kilo kamp til stregen i Nu rykker vi! Her har vi fokus på fællesskab, trivsel og selvværd.

Det batter noget at være med! De fleste af vores deltagere falder på vægtkurven, får større selvværd og bliver gladere.

  • 5-7 familiesamtaler med en sundhedsplejerske hvor hele familien inddrages i livsstilsændringen. Familiesamtalerne varer ca. 1 time og ligger i tidsrummet kl. 8 – 17. Vi arbejder ud fra NRV Livsstilplanen og Familiemappen.
  • Gruppeforløb hvor ca. 8 børn/unge støtter hinanden og coaches af 2 sundhedsplejersker. Vi mødes 7 gange, og til gruppemøderne er der fokus på aktiviteter, lege og snakke, som styrker de unge mentalt – det handler om at blive klogere på, hvem man er, og hvad man står for.
  • Træning sammen dine nye NRV-kammerater. Det er sjovt, der er fart på – og alle kan være med.

Et forløb varer 10 måneder.

Vi lægger stor vægt på at inddrage hele familien. Overvægt skal håndteres i familien, og forældres støtte og aktive involvering er helt afgørende for at opnå resultater. Vejledningen i Nu rykker vi! er kraftigt inspireret af Holbæk Børneafdeling, som har nogen af de flotteste resultater med overvægtsbehandling på verdensplan.

Vi starter nye forløb op i september og februar

For mere information om tilbuddet kontakt:

Rikke Kamstrup Knudsen
Telefon: 2443 8996
E-mail:  rkk@randers.dk

Vi har meget fokus på det mentale, og mange af dem, der har været med, fortæller, at de er blevet gladere og tror mere på sig selv. Mange har også fået nye venner. Her er hvad nogen af de unge har sagt om at være med i Nu rykker vi!

"Man fik et godt venskab. Og så synes jeg det var godt, fordi man fik nogle gode ting med derfra"

"Det var nogle meget søde sundhedsplejersker. Smilende og sjove. De snakker med os, som om de er på samme alder som os. De lytter rigtigt meget til os"

Kontakt din skolesundhedsplejerske og få en snak om, om tilbuddet er noget for dig. Det er en forudsætning for at være med, at dine forældre også vil deltage.

Som en del af tilbuddet indgår 7 familiesamtaler med en sundhedsplejerske, hvor der lægges en plan for, hvordan familiens vaner kan justeres, så de støtter op om barnets/den unges vægttab. Så vidt muligt bør I prioritere, at begge forældre deltager i disse samtaler.

Som forældre sætter I rammerne omkring sundheden i jeres familie, f.eks. gennem de fødevarer, som er tilgængelige for jeres barn i dagligdagen. Cola i køleskabet og kiks i skabet kan være næsten umulige at modstå, når man kommer hjem fra skole og er lidt lækkersulten. I Nu rykker vi! er vores udgangspunkt derfor, at det er mest hensigtsmæssigt, at den slags fristelser ikke er der i hverdagen. De sunde valg bør ligge lige for. Hvis barnet/den unge skal lykkes med vægttabet, er det derfor helt afgørende, at familien er indstillet på at være solidarisk. For nogle forældre vil det betyde, at man også er nødt til at kigge på egne vaner.

Familiesamtalerne planlægges i samarbejde med sundhedsplejersken og vil almindeligvis ligge i tidsrummet kl. 8 – 17 på hverdage.

Endvidere er det vigtigt, at I som forældre støtter op om, at jeres barn kommer til alle aktiviteter, og at I evt. er behjælpelig med transport, hvis det er nødvendigt.

Vores anbefalinger omfatter kost, måltidsstruktur, fysisk aktivitet og søvn. Der er ingen hokus-pokus og mærkelige madvarer fra specialbutikker, kun sund fornuft, gode rutiner og helt almindelig hverdagsmad. Gennemfører man som familie nedenstående livsstilsændringer, skal resultaterne på vægten nok komme.

Livsstilsplanen til køleskabet

NRV Livsstilsplanen