Om motion

Randers Sundhedscenter synliggør, hvilke motions- og idrætstilbud der findes i kommunen.

Fysisk aktive personer gør noget for deres sundhed og trivsel, har et bedre psykisk og fysisk helbred og lever længere. Regelmæssig motion mindsker desuden risikoen for en lang række livsstilssygdomme.

Har du ikke tid til at dyrke motion på faste tidspunkter, kan du tage en gå-, løbe- eller cykeltur. Mulighederne er mange.

Hvad enten du ønsker at motionere alene eller sammen med andre findes der en lang række muligheder i og omkring Randers.

Husk, det skal være sjovt at bevæge sig!

I Randers Sundhedscenter ønsker vi at præge børns bevægelsesvaner, så de bliver sunde unge og voksne.

Vi ønsker at skabe en bevægelsesglæde hos det enkelte barn, så vi sikre at barnet får rørt sig tilstrækkeligt - både så barnet har er sundt og stærkt helbred, men også så barnet gennem bevægelsen kan fremme sine handlekompentencer.

Der findes mange måder at være aktiv på i hverdagen.

Tre former for aktiviteter

Overordnet kan man dele aktiviteterne op i tre former:

  • Transportmotion 
  • Hverdagsmotion 
  • Omklædningsmotion

Transportmotion

Transportmotion er fx at gå, cykle, køre på rulleskøjter eller løbehjul i børnehave, i skole, på arbejde, til fritidsaktiviteter, til venner, til byen osv.

Hverdagsmotion

Hverdagsmotion er at lege, passe børn, handle, gøre rent, slå græs eller at skøjte en tur om vinteren.

Omklædningsmotion

Omklædningsmotion er bevidst at vælge sin motionsform, idet man klæder om til det. Det kan være i gymnastiktimerne, til svømning, en løbetur osv. Find din idrætsgren og giv dig selv nye udfordringer og prøv nye motionsformer. Der er altid mulighed for at være lidt mere aktiv – vær kreativ og prøv dig frem. Klik i menuen til venstre for at se tilbud til voksne.