Skolebørn

Børn i de mindre klasser bør følges med deres forældre til tandlægen, mens børn i større klasser godt kan tage til tandlæge selv.

Tandplejen opfordrer til, at børn i 0.-4. klasse følges med deres forældre. På den måde kan I som forældre følge med i, hvad der sker med jeres børns tænder. I kan også få mere at vide om, hvordan I støtter jeres barn i at holde tænderne sunde.

De fleste børn i 5.-10. klasse kan selv cykle, gå eller bruge offentlig transport. Forældre er dog stadig meget velkomne til at komme med.

Vi undersøger tænder og tandkød, vurderer tandbørstningen og ser på tandskifte og sammenbid. Hvis dit barn har skæve tænder eller forkert sammenbid, vurderer vi, om tandregulering kan tilbydes. Måske er der brug for at få taget et røntgenbillede.

Ud fra undersøgelsen tager vi stilling til, hvilken behandling der er brug for, og hvor lang tid der skal gå inden næste besøg.

Vi vurderer også, om der er brug for kontrol af tandfrembrud, fluorbehandling eller en ekstra instruktion i tandbørstning.