Isolation

Isolation i eget hjem og isolationsboliger

Hvis du er smittet med COVID-19 og har fået det bekræftet i en test (positivt svar), er det meget vigtigt, at du isolerer dig, sådan at vi kan forebygge, at smitten spredes.

Hvis du skal være isoleret i eget hjem

At du skal isolere dig betyder:

 • At du skal blive hjemme i din egen bolig (eller en bolig, hvor du har mulighed for at isolere dig – fx et sommerhus), så du ikke risikerer at komme i tæt fysisk kontakt med andre.
 • Gå ikke på arbejde og gå ikke ud f.eks. for at købe ind. Få andre til at hjælpe med indkøb, hundeluftning og andre gøremål. Aflys alle besøg.
 • Du skal især undgå al kontakt med personer, som er i risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.
 • Undgå tæt fysisk kontakt som kys og kram, og hold mindst 2 meters afstand.
 • Undgå at sove sammen og at tilbringe længere tid i samme rum.
 • Det bedste er, hvis du kan bruge et separat toilet/badeværelse. Hvis I kun har ét i husstanden, bør du selv rengøre overflader, fx ved at afspritte toiletsæder, håndvask og vandhaner, inden det bruges af andre i husstanden.
 • Hvis du har mindreårige børn, anbefaler vi, at andre voksne i husstanden, som ikke er smittet, tager sig af barnet/børnene. Hvis dette ikke er muligt, skal du som smittet være særlig opmærksom på god hygiejne og holde godt øje med, om barnet/børnene udvikler symptomer.
 • Hvis I er flere i samme husstand, der er smittet, kan I isolere jer i samme værelse.

I pjecen her kan du læse, hvad du skal gøre, når du er isoleret i eget hjem: Til dig, der er testet positiv for COVID-19.

Sundhedsstyrelsens hjemmeside finder du også pjecen oversat til engelsk.

Isolationsboliger

Er du testet positiv for COVID-19, og har du ingen mulighed for at isolere dig i eget hjem, KAN du være i målgruppen, som kan få tilbudt et frivilligt isolationsophold uden for hjemmet.

Det er kommunen, som sammen med dig vurderer, om du kan få tildelt et isolationsophold uden for hjemmet.

Du kan være i målgruppen for et isolationsophold uden for hjemmet, hvis du:

 • Bor sammen med mange mennesker i en bolig, hvor du ikke har nogen mulighed for at have dit eget værelse og derfor ikke kan holde tilstrækkelig afstand til de andre i din husstand (2 meter).
 • Bor sammen med en eller flere personer, som er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved COVID-19, som du ikke kan holde sikker afstand til.
 • Bor sammen med voksne mennesker, som har svært ved at forstå og dermed følge anbefalingerne om, at du skal være isoleret – fx på grund af demens eller andre kognitive funktionsnedsættelser.

Du tilbydes en isolationsbolig af Randers Kommune, som er møbleret og med adgang til et lille tekøkken. Du må ikke forlade stedet, mens du er i isolation og heller ikke modtage besøg udefra. Der er mulighed for tilkøb af mad. Du kan også få nogen til komme med din mad.

Bemærk: Du skal være testet positiv med COVID-19 for at benytte denne mulighed. Du skal først kontakte kommunen, når du har svar på din test.

Du skal selv tage kontakt til kommunen ved at ringe til Tryghedshotellet på telefonnummer 8915 8833.

Du kan læse mere om isolationsophold i Sundhedsstyrelsens pjece Til dig, som er smittet med ny coronavirus og skal på frivilligt isolationsophold.

Sundhedsstyrelsens hjemmeside finder du også pjecen oversat til arabisk, engelsk, farsi, kurdisk, polsk, rumænsksomali, tigrinya, tyrkisk og urdu.