Kultur- og fritidstilbud

Idræt, foreninger, kulturinstitutioner, parker og fritidsliv

Indendørs Idræt

Foreninger og institutioner kan igen få adgang til at træne i de kommunale idrætshaller, gymnastiksale og svømmehaller.

Arena Randers og Water & Wellness er åben igen. 

Åbningen sker under hensyntagen til sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger.

Klubhuse og foreningernes egne toiletter

Brug af omklædningsrum og ophold i klubhuse og cafeterier er nu tilladt igen, så længe sundhedsmyndighedernes anbefalinger bliver fulgt.

Udendørs foreningsidræt

Det generelle forsamlingsforbud blev 8. juli 2020 hævet til 100 personer og forventes at blive ændret igen den 8. august 2020. Tjek altid opdaterede retningslinjer på Kulturministeriets hjemmeside. Hold fortsat afstand og god hygiejne med brug af håndvask og håndsprit. Redskaber og remedier skal afsprittes eller vaskes af efter brug.

Randers Kommune følger myndighedernes og DIF's generelle udmeldinger omkring afvikling af udendørs idræt. Vi opfordrer til, at foreningerne holder sig orienteret ved Danmarks Idrætsforbund og specialforbundene for at få råd og vejledning om, hvordan udendørs aktiviteter kan afvikles.

Find DIF's og DGI's anbefalinger her.

Fodbold

Med de nyeste retningslinjer fra Kulturministeriet og DIF er det muligt for fodboldspillere på alle niveauer at spille kampe igen. Det er den sidste dimension, der nu betyder, at fodbolden for alvor er tilbage efter corona-nedlukningen.

Du finder DBU’s opdaterede retningslinjer her.

Forening: Har du spørgsmål - søg information

Til de foreninger og idrætsfællesskaber der har spørgsmål til, hvordan I skal gribe det an, og spørgsmål til, hvad I må.

Søg svarene disse steder:

Er du stadig i tvivl, så træf beslutningen ud fra et forsigtighedsprincip.

Besøg museer, teater og musikhus m.v.

GAIA Museum og GAIA Akademi er delvist åbne igen. Museum, særudstilling, butik og café er også åben for gæster.

Randers Kunstmuseum og Museum Østjylland er åbne igen.

Værket har igen åben for billetsalget. 

Randers Teater er genåbnet.

Randers Musikskole er delvist genåbnet.

Fritidscentret og Helligåndshuset er nu delvist muligt at benytte igen.

Randers Bibliotek

Randers Bibliotek er fuldt åbent efter corona-krisen. Både hovedbibliotek, filialer og bogbus kører efter normale åbningstider. Obs.: Der er ikke legetøj i børneområdet. Alle sundhedsfaglige retningslinjer bliver naturligvis overholdt.

Færdsel i parker og naturen

Randers Kommune har sat skilte op i parkerne for at minde borgerne om, at de skal holde afstand, når de færdes ude. I Doktorparken er der desuden ensretning rundt om søen for at nedsætte smitterisikoen.

Efter en nedlukning kan parkour-anlægget i Tronholmparken nu benyttes igen, så længe anbefalinger om forsamlingsforbud, afstand og hygiejne overholdes. Medbring egen håndsprit til aftørring af udstyr og redskaber. Samtidig er de øvrige motionsredskaber i Tronholmparken også blevet åbnet igen - her gælder samme retningslinjer.

Tronholmparkens 9.000 kvadratmeter store sandkasse med baner til beachvolley- og beachhåndbold er også åbnet igen. Banerne må bruges efter sundhedsmyndighedernes, idrætsorganisationernes og -forbundenes retningslinjer.

Fitnessanlægget på toppen af Randers Sundhedscenter er fortsat lukket.

Randers Naturcenter

Naturcenteret er genåbent for besøg. Medarbejderne vurderer hele tiden, hvornår den maksimale kapacitet for antal besøgende er nået. Dette betyder, at lågen bliver lukket, og der midlertidigt ikke vil være adgang for flere gæster. Der vil ikke være udlån af grej, og der vil ikke være adgang til bygningerne. HUSK at holde afstand til personalet og andre gæster. Vask hænder ofte. Hjælp med at passe på hinanden og nyd naturen derude.

Det er muligt at komme i kontakt med Randers Naturcenter, hvis man har brug det. Du kan kontakte Helle Marie Taastrøm på mail naturcenter@randers.dk eller telefon 2544 1698.

Udbyhøj Lystbådehavn

Havnekontoret er genåbnet. Grejbasen er også genåbnet. Her kan du låne udstyr til krabbesafari eller andre spændende eventyr i naturen. Du skal dog huske afstand, håndsprit og rengøring af udstyret, når du låner udstyr i Grejbasen.

Havnefoged Christian Heibel Godsk kan kontaktes på hverdage mellem kl. 08.00-17.00 på tlf. 2047 3682 og e-mail chg@randers.dk.