Vaccination mod COVID-19

Alle borgere i Danmark over 5 år kan blive vaccineret mod COVID-19.

Alle over 5 år modtager en invitation fra Statens Seruminstitut til gratis vaccination mod COVID-19. Invitationen kommer i e-Boks eller som fysisk brev (invitationen til børn kommer via forældrenes e-Boks).

Du kan bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk. Dette kræver NemID. Har du ikke NemID, kan du få hjælp til at booke tid på tlf. 7023 2415.

Her kan du blive vaccineret

Sundhedsstyrelsen har lavet en oversigt over, hvor du kan blive vaccineret, og hvordan du evt. skal booke tid. Det er muligt at blive vaccineret mod COVID-19 følgende steder:

  • Offentlige vaccinationscentre (med tidsbestilling)
  • Nogle praktiserende læger (med tidsbestilling)
  • Private vaccinationscentre (uden tidsbestilling)

Se et kort over vaccinationssteder på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til at booke tid til vaccination eller bruge www.vacciner.dk, kan du ringe til Sundhed.dk på tlf. 4422 0727.

Hvis du har brug for hjælp til kørsel til vaccination, kan du ringe til Randers Kommune på tlf. 8915 1515. Randers Kommune kan også hjælpe med dig at bestille vaccinationstid.

Modtager du hjælp eller pleje fra Randers Kommune, så vil du blive kontaktet af hjemmeplejen, som vil spørge ind til, om du har brug for hjælp til at få bestilt tid til vaccination og kørsel.

Ledsagelse til vaccination og hjælp til bestilling fra Røde Kors

Røde Kors har åbnet for en særlig hjælpeindsats; Et Godt Stik. Konkret tilbydes ledsagelse til og fra vaccinationsstedet, rådgivning om bestilling af vaccination og oplysning om, hvordan du nemmest kan blive vaccineret i dit nærområde.

Hjælpelinjen kan kontaktes på tlf. 3529 9660. Der er åbent alle dage kl. 10.00-16.00.

Du kan også bestille assistance på Røde Kors' hjemmeside.

Spørgsmål til vaccination

Har du spørgsmål om vaccination, kan du kontakte den fælles nationale coronahotline på tlf. 7020 0233.

Tilbud om hjemmevaccination

Der er i alle regioner senest fra mandag den 20. december 2021 en aftale om, at kommunerne kan rekvirere regionen til hjemmevaccination af bl.a. ældre borgere.

Det vil enten foregå via praktiserende læger (eller praksispersonale), som regionen har indgået aftale med, eller via regionens udgående funktion.