Vaccination mod COVID-19

I efteråret 2022 kan personer på 50 år og derover samt udvalgte risikogrupper blive vaccineret mod COVID-19 igen.

Sundhedsstyrelsen forventer, at der henover efteråret og vinter vil ske en opblussen i epidemien med COVID-19, ligesom vi har set de foregående år. Den beskyttelse mod COVID-19 vi har i Danmark er aftagende, fordi det er længe siden, at de fleste er blevet vaccineret. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen vaccination af personer på 50 år og derover samt udvalgte risikogrupper.

På kortet på Coronasmitte.dk kan du finde adresser og aktuelle åbningstider på vaccinationssteder. Kortet indeholder både vaccinationscentre, pop-up-vaccinationssteder, praktiserende læger, apoteker og private vaccinationscentre.

Hvis du ønsker at få vaccinen ved din egen læge, skal du kontakte din egen læge for at bestille en tid. Hvis du ikke kan blive vaccineret hos din egen læge, kan du i stedet bestille tid til vaccination på et vaccinationscenter på www.vacciner.dk. Dette kræver NemID/MitID. Har du ikke NemID/MitID, kan du få hjælp til at booke tid på tlf. 70 23 24 15.

Hvem bliver tilbudt vaccination?

  • Alle på 50 år og derover
  • Personer under 50 år i øget risiko for et alvorligt forløb
  • Personale i sundheds- og plejesektoren samt dele af socialområdet med tæt kontakt til patienter i øget risiko
  • Pårørende til personer i særlig øget risiko
  • Gravide.

Børn og unge får kun meget sjældent et alvorligt forløb af COVID-19 med omikron-varianten, hvorfor tilbud om vaccination med 1. og 2. stik til børn mellem 5 og 17 år fremover ikke vil være et generelt tilbud, men kan gives efter konkret lægelig vurdering.

Hjælp til transport

Hvis du ikke kan benytte offentlig transport og har brug for hjælp til transport til og fra vaccinationsstedet, kan du kontakte Randers Kommune på telefon 8915 1515.

Af hensyn til planlægning af transporten skal du først kontakte kommunen, når du kender dit vaccinationstidspunkt.

Ledsagelse til vaccination og hjælp til bestilling fra Røde Kors

Røde Kors har åbnet for en særlig hjælpeindsats; Et Godt Stik. Konkret tilbydes ledsagelse til og fra vaccinationsstedet, rådgivning om bestilling af vaccination og oplysning om, hvordan du nemmest kan blive vaccineret i dit nærområde.

Hjælpelinjen kan kontaktes på tlf. 3529 9660. Der er åbent alle dage kl. 10.00-16.00.

Du kan også bestille assistance på Røde Kors' hjemmeside.