Vaccination mod COVID-19

Find her information om vaccination mod COVID-19, hvor Randers Kommune har til opgave at bistå Region Midtjylland og Statens Seruminstitut.

Vaccination mod COVID-19 håndteres centralt af Statens Serum Institut, og vaccinationscentre drives af regionerne. Randers Kommune har i forbindelse med vaccination en opgave i at hjælpe med at booke vaccination og stille transport til rådighed for de personer, som har et særligt behov for denne hjælp.

Hvornår, hvilke målgrupper bliver vaccineret, er ikke kommunens afgørelse, men styres centralt. Du kan se i Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender, hvornår du kan forvente at vaccineret.

Sådan får du tilbudt en vaccination

Invitationen til vaccination kommer fra Statens Seruminstitut i din e-Boks eller som fysisk brev.

Når du har modtaget invitationen, kan du bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk.

Har du brug for hjælp til at bestille vaccinationstid eller kørsel?

Har du brug for hjælp til at booke tid til vaccination eller bruge www.vacciner.dk, kan du ringe til Sundhed.dk på tlf. 4422 0727.

Hvis du har brug for hjælp til kørsel til vaccination, kan du ringe til Randers Kommune på tlf. 8915 1515. Omstillingens medarbejdere sidder klar til at hjælpe dig. Randers Kommune kan også hjælpe med dig at bestille vaccinationstid.

Modtager du hjælp eller pleje fra Randers Kommune, så vil du blive kontaktet af hjemmeplejen, som vil spørge ind til, om du har brug for hjælp til at få bestilt tid til vaccination og kørsel.

Spørgsmål til vaccination

Har du spørgsmål vedrørende vaccination, kan du kontakte den fælles nationale coronahotline på tlf. 7020 0233.

Har du brug for hjælp til at booke vaccinationstid eller bruge www.vacciner.dk, kan du ringe til Sundhed.dk på 4422 0727.

Mange praktiserende læger, hospitaler og kommuner oplever borgere, der ringer og spørger, om de kan blive vaccineret mod COVID-19. De mange opkald lægger desværre beslag på tiden hos medarbejderne, der ofte ikke har mulighed for at svare. Når det bliver din tur til at få vaccinen, bliver du kontaktet. Hverken Randers Kommune, praktiserende læger eller andre kan fremskynde vaccination af borgere.