Boligområde ved Ribevej i Randers SV

Høringen er afsluttet

Høring: Forslag til Lokalplan 731 Boligområde ved Ribevej i Randers SV og Forslag til Tillæg 3 til Kommuneplan 2021 Boliger og erhverv ved Ribevej samt afgørelse om ikke at udarbejde miljøvurdering/miljørapport

Erhvervs- og planudvalget vedtog den 27.09. 2022 Forslag til Lokalplan 731 og Forslag til Tillæg 3 til kommuneplanen med afgørelse om ikke at foretage miljøvurdering/miljøkonsekvensrapport til offentlig høring i 8 uger, jf. planlovens § 24.

Lokalplanforslaget omfatter et mindre område ved Ribevej og giver mulighed for etablering af etageboliger i op til 2 etager.

Læs Forslag til Lokalplan 731 her 

Kommuneplantillæg

Forslaget til kommuneplantillæg giver mulighed for etageboliger samt en maks. bebyggelsesprocent på 50 for den specifikke anvendelse.

Læs Forslag til kommuneplantillæg 3 til Kommuneplan 2021 her

Miljøvurdering

Erhvervs- og planudvalget har afgjort, at planforslagene ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering, da planforslagene vurderes ikke at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Begrundelsen fremgår af planforslagets redegørelse.

Hvis du vil klage over at der ikke laves en miljøvurdering, skal det ske til Planklagenævnet.

Klagefristen udløber den 27. oktober 2022.

Vær opmærksom på, at alle svar løbende vil blive offentliggjort herunder. Læs mere om Randers kommunes behandling af persondata.

Høringssvar

8 svar
- Blanketnummer: 40049

Indsigelser til forslag til lokalplan 731

Vi gør indsigelse og vi ønsker ændringer:

 

At cykelsti/gangsti flyttes om mod Skorstensgaard, Ribevej 2 C, da der vil blive en del uro af skoleelever, der skal i skole/aftenskole, eller ned i Netto og andre personer der vil gå der også.

 

Jordvolden:

Jordvolden bevares ind mod Bastrups Alle som den er nu. Da vi ellers ikke vil kunne gå ugenert i vores haver, der vil også være en del larm af al trafik på Ribevej.

 

Byggehøjde:

Byggehøjde på max 8,5 m. De vil kunne sidde og se direkte ind i vores haver, så vi ikke kan være ugenert i vores haver

 

Med venlig hilsen

Hanne og Per Nørring

    Per Verner Nørring 8940 Randers SV
    - Blanketnummer: 40029

    Indsigelse mod lokalplansændring

    Indsigelser til ændring af lokalplan 731 

    Indsigelse punkt 1 

    Der er i tidligere lokalplan lavet bestemmelser over området, hvis det anvendes til boligbebyggelse gives der i rammelovgivningen ( PRINCIP – 2012-0009) lov til en bebyggeprocent på 40 % og 8,5 meter i byggehøjde ( svarende til 1,5 etage )

    Dette er modstridende med lokalplansændringen, hvor der ses bort fra disse rammebestemmelser og ligges op til en godkendelse af 2. Etagers byggeri, derudover forhøjes byggeprocenten til 50%

    Ovenstående beskrevet byggeri anser vi for, at være til stor genre for beboerne på Bastrups Alles sydlige side. 2 sal på byggeriet vil få frit udsyn ned i vores, eller ugeneret haver, samt kig ind i vores huse. Dette medføre en væsentlig forringelse af værdien på vores huse. Desuden er det forventeligt at den øgede trafik og støj som det vil medføre, at opføre et sådan byggeri med dertilhørende sti, vil give øget støjgener.

     

    Insigelse punkt 2 

    Det fremgår i lokalplanen at der i forbindelse med det nye byggeri skal etableres et 2 meter høj lydisolerende støjværn ud mod Ribevej, hvor til man vil fjerne de eksisterende støjværn med beplantning, ind mod beboer på Bastrups Alle. Det eksisterende værn fjernes for at kunne etablere parkering samt sti. I henhold til eksisterende servitut på grunden Ribevej 2b, forligger der en klausul hvori det er beskrevet at der skal være beplantet støjværn op mod kommunens egen grund (vest siden).

    I henhold til ovenstående stiller jeg mig undrende over, hvor man finder augmentet for at fjerne støjværnet op mod beboerne på Bastrups Alle, men tilgodese byggeriet da støjgenerne er de samme for beboer på Ribevej som på Bastrups Alle. Der er i forvejen trafik fra både cirkel K, Netto, beredskab samt lastbilskørsel hvortil det må forventes at komme øget trafik i forbindelse med boligerne samt etablering af stisystem.

    Retfærdigheden og augmentet for, at fjerne støjværnet op med beboerne på Bastrups Alle, har jeg svært ved at se. Tekniskforvaltning har tilbage i 1987/1989 vedtaget, ( brev vedhæftes) at der skulle etableres beplantning samt støjvold for at skulle adskille industri og boligområde. Dette har haft stor indflydelse på køb af bolig på Bastrups Alle. Fjernes denne beplantning og støjværn vil der være frit udsyn, fra undertegnedes bolig og have, lige ud til den muligt etablerede sti samt frit udsyn til boligbyggeri ,hvilket betyder de også vil have frit udsyn til os.

    Derudover vil der være kig til bagside af Netto og industri. Fjernes det eksisterende beplantningsbæltet og støjvold og dermed skaber fri udsyn til byggeri, vil det medføre væsentlig forringelse af ejendommens værdi og skabe væsentlige støjgener. (se vedhæftede billeder)

    Som afsluttende bemærkning, vil op føringen af boligbyggeri gøre en ende på det ellers meget dyrerige liv der er på den nuværende beplantede grund på Ribevej, hvilket er en skam.

    Ændringsforeslag 

    • Rammebestemmelse overholdes ifh. højde og bebyggelses procent.

    • Bibeholde det eksisterende beplantningsbælte og støjafskærmning op mod Bastrups Alle for at skærme for unødig gene af udsigt, lyd samt den trafik det må forventes et boligbyggeri og stisystem må medføre.

    • At byggeriet drejes 90 grader sådan at enderne på byggeriet kommer til at pege op mod Bastrups Alle. På den måde forbliver baghaverne så ugeneret som muligt.

     

    - Alexander kjær & Mette kirkebak  

    Mette kirkebak Pedersen 8940 Randers SV
    - Blanketnummer: 40016

    Høringssvar på vegne af Bastrups Alle 21B.

    Vi takker hermed for muligheden for at give høringssvar. Vi har ikke erfaring med at give høringssvar til lokalplaner, så vi håber på forståelse, hvis vores kommentarer skulle falde udenfor det, som vi kan forvente at blive hørt om.

    Overordnet er vi som borgere i bynært område indstillet på, at vi har bosat os i omgivelser tæt på andre, at andre færdes omkring os, at vi kke bor omgivet af natur, og at området er i forandring. Men lokalplanen giver også anledning til at kommentere på balancer, som berører ovenstående.

    Generelte kommentarer:

    1: Området som skal bebygges består i dag af varieret natur. I form af skov, åbne arealer og et vådområde, som giver varierede forhold for planter og dyr. Vi kan læse, at fristen for klage over Kommunens afgørelse for at afklare disse forhold er overskredet. Men vi vil alligevel tillade os at gøre opmærksom på, at dette lille område huser en del padder, insekter, sommerfugle, fugle og mindre pattedyr, samt variation i planter. Vi lever i en tid, hvor kommuner i stigende grad prioriterer biodiversitet også i bebyggede områder, da det er nødvendighed for fremtidens generationer. Vi tillader os at tro, at Randers Kommune også vægter dette. Det er derfor vigtigt at tænke disse elementer ind, når der nu gives tilladelse til bebyggelse på området. Kan der stilles krav om tilpasse byggeriet, så det i videst muligt omfang kan tilgodese den natur, som allerede er på stedet? Vi kan læse, at der et enkelt sted i høringsmaterialet er sat et fokus på hjemmehørende arter. Vi håber, at dette fokus bliver gennemgående i hele det berørte område, og at der stilles krav om, at der bruges uvildige eksperter til sikre dette. At der tænkes i belægninger som er naturvenlige, så beton og asfalt ikke bruges unødigt, at der ikke kommer store græsarealer, men variation istedet, og at der tænkes i at vedligehold af grønne arealer tilgodeser biodiversitet. Balancen mellem natur og bebyggelse kan have stor på betydning for vores fremtidige natur. Det handler ikke om, at byen skal omdannes til natur, og at nye byggerier ikke er mulige, men snarere om at vi i respekt for at bevare hjemmehørende arter og vores natur sætter et fokus på, at skabe de bedst mulige betingelser, også i bebyggede områder. I dette tilfælde er der allerede værdifuld natur tilstede, og vi håber Randers Kommune er indstillet på i videst muligt omfang at bevare dette.

    2: I Randers by er der store forskelle på indbyggersammensætningen mellem de forskellige bydele. Særligt springer den store sociale skævhed mellem Nordbyen og Sydbyen i øjnene. Det er positivt, at det er lejemål, som nu skal opføres i dette område. Men vi kunne ønske, at Randers Kommune i langt højere grad var progressiv, så udviklingen i dette område istedet havde tilgodeset almennyttigt boligbyggeri.

    Kommentarer vedr. vores matrikel:

    1: Vi bor på det sidste stykke ved Søndermarkskolen, hvor den planlagte sti skal gå meget tæt op af vores grund og gavl. Der står i materialet, at der er afsat 6 meter til stien. Vi har ikke opmålt stykket, men der kan på stykket langs vores gavl ikke være ret meget at give af. Den offentlige sti vil komme til at gå helt ind til vores terrasse ved gavlen. Der er i dag et hegn af krat hen til Søndermarkskolen, i øvrigt et hegn, hvor der har været gode yngleforhold for sommerfugle, som vi har haft stor glæde af at følge henover sommeren, jvf bemærkning om generelle forhold. Vi håber, at der bliver en forpligtigelse til at bygherren skal indgå i et forpligtende samarbejde med grundejerne langs den planlagte sti, så der skabes løsninger, som giver de bedst mulige betingelser, for at vi f.eks fortsat kan benytte vores terasse, og at vi som grundejere ikke skal afholde udgifter til dette. Vi vil opfordre til, at aftalerne skal laves med de enkelte grundejere, og at der ikke bliver en fælles løsning langs hele stien. Vi mener den meget tætte placering af en offentlig sti på vores grund må berettige denne forventning, samt at det i forvejen kuperede og varierede terræn kalder på en varieret løsning langs stien

    2: I forbindelse med samme sti, så vil vi gøre opmærksom på at tidligere ejere af Bastrups Alle 21B har etableret en spildevandsledning på dette stykke efter aftale med Randers Kommune. Som jeg forstår det, så kan der bl.a over tid være løbende vedlgehold af denne. Vi vil gerne med denne kommentar sikre os, at der er taget forhold for de nødvendige forhold vedr. den aftalte spildevandsledning, hvis den offemtlige stå etableres på dette område.

    3: På stykket langs vores have, hvor der nu er en skråning med skov og krat op til Søndermarkskolens grønne arealer, og hvor den planlagte sti skal etableres, der er der i forbindelse med vores matrikel et bur/skur opført i træ og metalnet, som gennem mange år har været benyttet af ejere af Bastrups Alle 21B. Ifølge vores oplysninger har der været denne praksis i 26 -27 år. Vi formoder, at vi derved har hævd på dette lille areal, og at derved ikke kan indgå i lokalplanen og blive inddraget til den planlagte sti.

    Vi takker for muligheden for at kommentere, og ser frem til dialog om gode løsninger for det kommende byggeri. 

    Venlig hilsen

    Dorte Kristensen, på vegne af Bastrups Alle 21B

      Dorte Maarslet Kristensen Kristensen 8940 Randers SV
      - Blanketnummer: 40004

      Høringssvar - Boligområde ved Ribevej, Randers SV

      Undertegnede har følgende indsigelser til forslag til lokalplan 731:

      Indsigelsespunkt 1:

      Under henvisning til tidligere lokalplan nævnes det, at hvis området skal anvendes til boligbebyggelse må der maksimalt være en byggehøjde på 8.5 meter svarende til 1.5 etage samt en byggeprocent på 40. Der henvises til tidligere dokumenter (PRINCIP-2012-0009).

      Flere borgere på Bastrups alle har købt deres matrikel med udgangspunkt i ovenstående, og derfor opstår der naturligvis en utilfredshed, når der foreslås bebyggelse i 10 meters højde – en forhøjelse af byggeprocenten fra 40 til 50 % samt bebyggelsens placering 8 meter fra skel.

      Vi anser et 2 etagers byggeri i 10 meters højde -  8 meter fra skel – og en befærdet sti lige udenfor baghaven som en væsentlig gene for Bastrups alles sydlige beboere. Vi mener, at vi påføres en værdiforringelse af den enkelte matrikel på grund af forringet udsigt – indbliksgener fra det planlagte højere byggeri og støj fra bebyggelsen og den planlagte sti.

      Vi ønsker dokumentation for hvilken hjemmel, som har fundet anvendelse i forbindelse med de specifikke ændringer i rammesætningen i tillæg 713 – godkendt d. 27.9.22. Endvidere ønsker vi dokumentation for hvilken hjemmel, som har fundet anvendelse i forhold til manglende nabohøring. Dette – set ud fra at der er tale om, at ændringerne er til væsentlig gene for Bastrups alles sydlige beboere.

      Indsigelsespunkt 2:

      Af lokalplanen fremgår det, at man har godkendt fjernelse af eksisterende lydvold – samtidig med at man godkender 2 meter høje lydisolerede vægge ud mod Ribevej.

      Man må antage at lydgenerne er de samme for områdets beboere – så hvor er logikken i at fjerne den eksisterende lydvold?

      Vi henviser endvidere til, at der tidligere er vedtaget i Teknisk Forvaltning, at der etableres beplantningsbælte og lydvold.

      Vi ønsker at bevare dette beplantningsbælte samt lydvold. Vi har som andre købt matriklen ud fra eksisterende lokalplan og offentlig tilgængelige dokumenter. Den nye godkendelse virker derfor uretmæssig, og vi vil anmode om dokumentation for hvilken lovhjemmel, der har fundet anvendelse i forhold til fravigelse af tidligere tiltrådte dokumenter samt oplysning om evt. klagemulighed.

      Ønskede ændringsforslag til tillæg 3 til kommuneplan

      • At rammebestemmelse fastholdes – det tillades at bygge åbne–lav eller tæt–lav i max 8,5 meters højde – byggeprocenten på 40% fastholdes.
      • At nuværende støjvold og beplantningsbælte bevares for at skærme mod lyd, lugt og udsigtsgener i forhold til industriområdet.
      • At cykel og gangsti ikke etableres.

      Venlig hilsen

      Karsten Johansen og Mette Hansen

      Bastrups alle 15

      8940 Randers

        Mette Hansen 8940 Randers SV
        - Blanketnummer: 40003

        Indsigelser til forslag til lokalplan 731

        Indsigelser til forslag til lokalplan 731:

         

        Da vi købte vores hus i 2019 undersøgte vi lokalplanen for området og fandt en bestemmelse for boligbebyggelse. I lokalplanen fremgår det, at hvis der skal anvendes boligbebyggelse skal det være en lav boligbebyggelse på 8,5 m som svarer til 1,5 etage. Vi fandt også en bestemmelse, hvor der var planlagt en lagerhal til industri på grunden bag vores hus (Bastrups Alle 9)

         

        I tillæg til lokalplanen ses der bort fra denne rammebestemmelse og ændrer den til etagebyggeri på 10 m. Hvordan kan dette ændres uden vores kendskab og efterfølgende nabohøring ?

         

        For os vil en boligbebyggelse på 10 m og 2 etager betyde, at der vil være direkte udsigt fra boligbyggeriet ned i vores have. Denne gene gør at vi aldrig ville have købt huset hvis vi havde kendt til denne ændring af lokalplanen.

        Vores helt fantastiske udsigt ned i haven bliver i den grad forringet og den ugenerte have som vi nyder så godt af i dag bliver ødelagt af bebyggelsen på den anden side af hækken.

         

        Herudover vil der være meget mere støj fra de nye beboere der får sin daglige gang på den anden side af vores skel, hvor der er planlagt en offentlig sti.

         

        Billeder af vores have ned mod påtænkte boligbyggeri. Her ses beplantningsbælte, hvor der også er lydvold, der skærmer mod industri og støj.

         

         

         

         

        Det bringer mig frem til et andet indsigelsespunkt, hvor der står i lokalplanen at det nye byggeri skal have 2 m høje lydisolerede vægge ud mod Ribevej pga af lydgener fra Ribevej. Men samtidig er der planer om at fjerne eksisterende lydvold med beplantningsbælte ind mod de sydvendte beboere på Bastrups Alle. Man vil fjerne beplantningsbæltet fordi der skal laves parkeringspladser og gang- og cykelstier.

         

        Vi forstår slet ikke hvorfor man på den ene side vil etablere en 2 m høj isoleringsvæg ved det nye byggeri og samtidig fjerne vores eksisterende lydvold med beplantningsbælte, da der i høj grad vil komme endnu mere støj i forbindelse med boligbebyggelsen. Der er i dag mange lydgener fra området. Der kører mange biler og lastbiler til og fra tanken og Netto. Mange lastbiler holder i tomgang når de afleverer varer til Netto. Sammenlagt med de nye boliger, må trafikken forventes at stige meget da nye beboere skal have deres daglige gang der. Herudover øget trafik pga den planlagte gang- og cykelsti.

         

        Tilbage i 1987/1989 i Teknisk forvaltning vedtog man, at der blev etableret beplantningsbælte og lydvold, dok nedenfor.  

         

         

         

         

         

        Dette blev vedtaget, for at adskille industriområde fra boligområde. Det er denne præmis samt den oprindelige lokalplan med godkendelse af industribebyggelse i den sydlige ende af grunden, som vi har lagt til grund for køb af vores hus siden lokalplanen fra 2012. Der var på vedtagelsestidspunktet ikke indsigelser fra Bastrups Alle beboere, da de følte sig tilgodeset hermed. Lydvold og beplantningsbælte har nogle steder 6-8 m højre træer, som virkelig forskønner haver og dæmper lydgener.

        Jan Nyvang Halwas Hansen 8940 Randers SV
        - Blanketnummer: 39930

        Indsigelse til tillæg 3 til lokalplan 731

        Undertegnede har følgende indsigelser til forslag til lokalplan 731.

        Indsigelsepunkt 1.

        I den tidligere lokalplan er rammebestemmelse for området, at der stilles krav om, at hvis området skal anvendes til boligbebyggelse, så skal det være en åben-lav eller tæt-lav boligbebyggelse. Det fremgår af tidligere dokumenter (PRINCIP-2012-0009) at rammelovgivningen giver tilladelse til en byggehøjde på maximalt 8,5 m svarende til 1,5 etage samt en byggeprocent på 40.

        Dette dokument er det, der er offentligt tilgængeligt, og som købere siden 2012, har forholdt sig til, og købt deres matrikler i forhold til.

        I tillæg 3 til lokalplan721, ses bort fra disse rammebestemmelser, og tillæg 3 ændrer ovenstående til en godkendelse af 2. etagersbyggeri med en højde på 10 m. samt godkendelse af at byggeprocenten forhøjes fra 40% til 50%.

        Begrundelsen for ændringen, der muliggør bebyggelse i 2 etager er, at bebyggelsesstrukturen er tilpasset områdets eksisterende nabobebyggelse. Hvis man kigger i området, er alt andet byggeri 1,5 etager, svarende til 8 m. og alt anden bebyggelse i området har karakter af industri eller boligbyggeri i max 8,5 m. højde. Hvorfor man altså ikke umiddelbart kan anvende argumentet, at bebyggelsesstrukturen er tilpasset eksisterende område. Jeg ønsker derfor dokumentation for hvilken hjemmel, der kan ophæve den allerede godkendte rammebestemmelse, og endvidere dokumentation for, hvordan denne begrundelse for beslutningen kan omfattes af en given hjemmel.

        Jeg anser, et 2-etagers byggeri i 10 m. højde, og 8 meter fra skel som en væsentlig ændring og en betydelig gene for Bastrups Alles sydlige beboere. Den ændrede byggehøjde betyder en egentlig værdiforringelse for den enkelte matrikel, fordi haverne ikke længere fremstår ugenerte, da man vil kunne kigge direkte ind i dem fra det nye byggeris 2. sal. Desuden forventes væsentligt mere trafik og trafikstøj, når 50-200 mennesker i det nye byggeri, skal have deres daglige gang der. Endeligt vil den nye påtænkte cykelsti mod skolen og vestlige villaområder, også medføre væsentlig øget trafik.

        I tillæg 713 står der at tillægget er godkendt den 27.09.22. Eftersom det jf. ovenfor er til væsentlig gene for de sydlige beboere på Bastrups Allé, så undrer det mig, at dette tillæg er godkendt, og at der i tillægget ikke er anført en klagevejledning for involverede parter, hvilket jeg gerne ser fremsendt. Desuden ønsker jeg dokumentation for, at proceduren i forbindelse med godkendelse af tillæg til lokalplan er overholdt.

         

        Indsigelsespunkt 2.

        Af tillægget til lokalplan 731 punkt 10.1 fremgår det, at det er et krav, at det nye byggeri (39ab) skal have 2 m. høje lydisolerende vægge ud mod Ribevej til bekæmpelse af lydgener fra Ribevej. Det er endvidere et krav at disse lydvægge skjules bag beplantning på begge sider.

        Dette er i overensstemmelse med rammebestemmelsen, hvilket fremgår, at følgende afsnit:

        Forebyggelse af støj: Støjbelastende arealer i byzone og sommerhusområder må ikke udlægges til miljøfølsom anvendelse med mindre det i lokalplanlægningen sikres, at der etableres støjforanstaltninger…….

        Det er logisk, at lydgenerne er de samme for beboere på Bastrups Alle, og de nye beboere på Ribevej (39ab). Der er allerede mange lydgener fra området. Der er en del trafikanter fra Circle K og Netto, der kører ad Ribevej for at komme ud til lyskrydset på Århusvej. Desuden er der døgnet rundt store lastbiler, der står i tomgang, mens de leverer varer til Netto, og endeligt er der i 2022 etablereret en udrykningscentral fra Ribevej også. Når dette så tillægges boliger i det omfang som er planen, så må trafikken forventes at stige ganske gevaldigt, hvis 50-200 nye beboere også skal have deres daglige gang der, samtidig med at den påtænkte gang og cykelsti, som skal støde op mod Søndermark Skolen og de nærliggende villaområder, også vil afstedkomme øget trafik.

        Så hvorledes kan rammebestemmelsen for HELE området kun gælde DELE af området. Lokalplanen indeholder som sagt krav om støjforanstaltninger for Ribevej (39ab), og samtidig godkender den fjernelse af allerede eksisterende og godkendte støjforanstaltninger op mod Bastrups Alle (på tillægsmatrikel 16P) endskønt lydniveauet må være det samme. Af tegningerne fremgår det, at lydvold og beplantningsbælte erstattes med 1,5 m. beplantning (op mod Bastrups Alle), hvilket på ingen måde vil skærme for lydgener. Desuden vil der gå mange år, før det visuelle skel mellem bebyggelse og industri vil være genoprettet. Det understreges altså ikke i lokalplan 731, at den eksisterende lydvold/beplantningsbælte som krav skal forblive for at opfylde rammelovgivningen. Der tilbydes heller ikke, at lydvolden erstattes af 2 m høj støjforanstaltning med beplantning, som det kræves på Ribevej(39ab).  Jeg vil derfor gerne bede om dokumentation for hvilken hjemmel, der har fundet anvendelse til kun at lade rammebestemmelsen gælde for en del af området, nemlig 39ab, og ikke for tillægsmatriklen 16P, selvom rammebestemmelsen ligger til grund for hele lokalplanen. Herudover ønskes en beskrivelse af det lovgrundlag, der tillader, at der ikke laves støjforanstaltninger i forhold til eksisterende boliger til trods for et krav i rammelovgivningen og samtidig kræver at nye boliger i et område, skal have støjforanstaltninger, selvom det er den samme trafik og industristøj, der forsøges dæmpet, den samme rammebestemmelse og samme lokalplan.

         

        Indsigelsespunkt 3

        I tillæg 3 er det anført, at man i lokalplanens punkt 10.10 kræver, at det eksisterende hegn syd på byggegrunden (39ab) skal bevares til adskillelse mellem den nye boligbebyggelse og eksisterende industri syd for grunden.

        Samtidig er det godkendt, at den del af vold og beplantningsbæltet, der ligger bag min grund (43k) fjernes og erstattes med parkeringspladser (tillægsmatrikel 16P), fordi der ikke på selve Ribevej (39ab) er plads til det antal parkeringspladser som antallet af boliger kræver. Til forskel fra de øvrige beboere på Bastrups Alle så skærmer volden op imod industri for matrikel nr. 43K og 43I, og heri adskiller de to matrikler sig fra de øvrige som vil vender op imod den nye bebyggelse.

        Dette er ikke i overensstemmelse med rammebestemmelsen, hvilket fremgår af følgende afsnit:

        Afskærmende beplantning: Hvor egentlige erhvervsområder grænser op til områder med miljøfølsom anvendelse som fx boliger, grønne områder, institutioner, rekreative områder, kolonihaveområder eller sommerhusområde og lignende, skal der afgrænses visuelt med en afskærmende beplantning eller lignende.

        Udsigt fra havesiden på matrikel 43K fra havesiden, med beplantningsbælte og lydvold, hvor der skærmes fint mod industri og støj.

        (Vedhæftet)

        Udsigt fra havesiden på matrikel 43K, hvis lydvold og beplantningsbælte fjernes og erstattes med parkeringspladser.

        (Vedhæftet)

        Jeg beder desuden byrådet forholde sig til, at der tilbage i 1987/1989 i Teknisk Forvaltning er vedtaget, at der etableres dette beplantningsbælte og lydvold, (breve vedhæftet i PDF). Dette for at adskille industriområde fra boligområde. Der var på vedtagelsestidspunktet ikke indsigelser fra Bastrups Alles beboere, da de følte sig tilgodeset hermed. Lydvold og beplantningsbælte har nogle steder 6-8 m. høje træer, som virkelig forskønner haver og dæmper lydgener, og som må anses for lige så bevaringsværdige som træerne sydligt på 39ab. (Dokumenter vedhæftet)

        Det er denne præmis samt den oprindelige lokalplan med godkendelse af industribebyggelse i den sydlige ende af 39ab, som boligejerne har lagt til grund for deres køb siden lokalplanen fra 2012.

        Lydvold/beplantningsbælte er markeret med rødt nedenfor (udsnit af kort – se hele kortet i slutningen af dette brev) (Vedhæftet):

        Hvilken lovhjemmel finder anvendelse i forbindelse med tillæggets krav om at bibeholde eksisterende beplantning syd på byggegrunden (39ab) og som samtidig kan indeholde en godkendelse til fjernelse af eksisterende beplantning og lydvold på tillægsmatrikel 16P. Hvis lovhjemmelen omhandler visuel adskillelse mellem bebyggelse og industri jf. bemærkninger i rammeplanen, så må den nødvendigvis både finde anvendelse på 39ab og på tillægsmatrikel 16P som støder op til min grund (43K), og som vil ligge direkte ud til industri, hvis lydvolden fjernes.

         

        Ønskede ændringsforslag til tillæg 3 til Kommuneplan

        • At rammebestemmelsen fastholdes og det kun tillades at bygge åbne-lav eller tæt-lav boligbebyggelse i max 8,5 m. højde svarende til 1,5 etager, således at rammebestemmelsen overholdes, og det nye byggeri bygges enten lavere eller i samme højde som eksisterende byggeri i området.

         

        • Såfremt rammebestemmelse om byggehøjde fastholdes, vil antallet af lejligheder i det nye byggeri sænkes, og der må således være plads til samtlige p-pladser på selve byggegrunden. Herved kan eksisterende støjvold mod Bastrups Alle bibeholdes.

         

        • At rammelovgivningen gælder for HELE området, således at eksisterende støjforanstaltninger med beplantningsbælte mod Bastrups Alle bibeholdes, og nye kan etableres mod nyt byggeri på Ribevej.

         

        • At rammelovgivningen omkring adskillelse mellem boligområde og industriområde gælder for hele området, og at støjvold og beplantningsbæltet fastholdes som det fremgår af bemærkningerne dertil.

         

        • At byggeprojektet drejes 90 grader således at det er byggeriets ender, der kommer til at pege op mod Bastrups Alle så de enkelte matriklers (Bastrups Alle) baghaver forbliver så ugeneret som muligt. 
        •  
        • Såfremt der skal være parkeringspladser uden for Ribeve (39ab), kunne man anvende de 15 nederste parkeringspladser langs med Nettos lager til formålet. Undertegnet har dagligt orienteret sig i området, og disse parkeringspladser er aldrig optagede eller alternativt lave skråparkeringer på den yderste del af tillægsmatriklen (16P), således at den eksisterende støjvold kan bibeholdes og rammelovgivningen opretholdes.

         

        Med venlig hilsen

        Trine Flindt

        Bastrups Allé 7

        8960 Randers SV

         

         

         

         

         

         

         

        Trine Flindt 8940 Randers SV
        - Blanketnummer: 36925

        Bekymring i forbindelse med etagebyggeri i vores boligområde

        Vi er meget bekymrede over, at vores støjvold skal fjernes i forbindelse med det nye etagebyggeri på Ribevej. 

        Hvorfor bliver der etableret støjværn her samtidig med, at man vil nedlægge nuværende støjvold, som vi beboere (haver der støder op til den samme plads bag Netto/vareindleveringen) nyder godt af i dag? Den nuværende støjvold er jo i sin tid lavet af en grund ! Herudover nyder vi godt af beplantningen omkring vores støjvold. Hvis vi har forstået det ret, vil etagebyggeriet støde helt op til vores grund, hvor folk vil få en direkte udsigt ned i vores have !!

        Med venlig hilsen

        Anita og Jan Nyvang Halwas Hansen

        Bastrups Alle 9, 8940 Randers SV

          Anita Nyvang Halwas Hansen 8940 Randers SV
          - Blanketnummer: 36183

          Tillykke - god fornøjelse med projektet

          Til rette vedkommende ...

          Jeg vil blot ønske ejer af grunden tillykke med projektet og håber det kommer til at gå glat igennem.. 

           

          Henrik Thorhauge

            kiropraktorerne.com aps 8940 Randers SV