Teknisk område ved Dyssevej i Mejlby – Mejlby Varmeværk

Høringen er afsluttet

Høring: Forslag til Lokalplan 711 + kommuneplantillæg 55 - Teknisk område ved Dyssevej i Mejlby – Mejlby Varmeværkvarmeværk, samt afgørelse om ikke at udarbejde miljøvurdering.

Byrådet vedtog den 03.02.2020 Forslag til Lokalplan 711 og Forslag til Tillæg 55 til kommuneplanen – Teknisk område ved Dyssevej i Mejlby - Mejlby varmeværk - med afgørelse om ikke at foretage miljøvurdering til offentlig høring i 8 uger, jf. planlovens § 24.

Lokalplanforslaget omfatter Mejlby varmeværk og giver mulighed for, at der etableres en varmepumpe i tilknytning til det eksisterende varmeværk på Dyssevej. Varmepumpen placeres på en del af naboarealet, der i dag er udlagt til rekreativt område. Der etableres afskærmende beplantning omkring anlægget, sådan at oplevelsen af det grønne område opretholdes bedst muligt. Med etableringen af det nye anlæg får varmeværket mulighed for at omstille til vedvarende energi og udfase en væsentlig del af den naturgas, der i dag anvendes til varmeproduktion.  

Kommuneplantillæg

Forslaget til kommuneplantillæg giver mulighed for at ændre anvendelsen af arealet – og udlægge en ny ramme til Mejlby Fjernvarme.

Miljøvurdering

Byrådet har afgjort, at planforslagene ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering, da planforslagene vurderes ikke at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Begrundelsen fremgår af planforslagets redegørelse.

Hvis du vil klage over at der ikke laves en miljøvurdering, skal det ske til Planklagenævnet.

Klagefristen udløber den 4. marts 2020.

Vær opmærksom på, at alle svar løbende vil blive offentliggjort herunder. Læs mere om Randers kommunes behandling af persondata.

Høringssvar

1 svar
- Blanketnummer: 2663

Fejlslagen vurdering af miljøbelastningen for området.

Til Randers Kommune, 

Det er for os som nærmeste naboer helt uforståeligt at Randers Kommune kan vedtage at der ikke skal foretages en VVM redegørelse forud for denne udvidelse af varmeværket.

Udvidelsen vil utvivlsomt få mange uheldige konsekvenser for området, og vil medføre store ændringer for miljøet omkring varmeværket.

Idet man skal nedlægge grønne områder og tillige laver et større industrianlæg midt i en bymæssig bebyggelse, med en væsentlig forøgning af støjniiveuauet til følge, vil alle naboer blive væsentligt generet af udvidelsen.

Man giver tilladelse til  et endnu ikke defineret industrianlæg i 18 meters højde, midt i et parcelhuskvarter, samtidigt med at man ikke stiller definerede støjkrav til anlægget.

Der foreligger en tegning og plan for en udbygning men ikke alle parametre er definerede, og derfor er det en kæmpe fejl af Randers Kommune at der ikke er lavet en VVM redegørelse.

Denne afgørelse vil derfor blive indklaget for ankenævnet.

Med den størrelse varmeværket efterfølgende vil antage, vil det mest rigtige være at placere de nye faciliteter uden for byen.

Støjen, den visuelle belastning samt det at man nedlægger vigtige kreative grønne arealer, for ikke at nævne den udsigt naboer vil få til et udefineret grimt industrianlæg midt i byen gør at dette er en rigtig dårlig løsning.

Samtidigt er det en klimamæssig dårlig løsning, der tilmed er en risikabel løsning for fjernvarmeværket, som kan vise sig på sigt at være økonomisk urentabel, hvis elpriserne ændrer sig negativt.

Ledelsen i Mejlby Fjernvarmeværk har truffet en beslutning om at denne løsning alene baseret på en rådgiver, som på et tidligt tidspunkt havde bestemt sig for at denne løsning var den rigtige. Derfor er de øvrige muligheder ikke blevet belyst, herunder muligheden for at flytte varmeværket udenfor bygrænsen.

    Peter Klokker Fink Iversen 8981 Spentrup