Bolig

Kommunal anvist midlertidig bolig

Når kommunen kontakter dig, vil du blive spurgt om du har behov for, at kommunen anviser en bolig til dig. En kommunal anvist midlertidig bolig koster:

  • Enlige med og uden børn: 2.402 kr. per måned
  • Par uden børn: 4.401 kr. per måned
  • Par med et, to eller tre børn: 4.802 kr. per måned
  • Par med fire eller flere børn: 5.203 kr. per måned

Hvis du selv finder bolig

Hvis du selv søger efter en anden bolig end den kommunalt anviste bolig, anbefaler vi, at du er opmærksom på din indkomst og at finde en bolig, som matcher din indkomst eller ydelse. Hvis du har kæledyr, skal du finde en bolig, hvor det er tilladt at holde kæledyr.

Vær opmærksom på at meddele din adresse til folkeregistret. Dette gør du ved at henvende dig personligt til Borgerservice på Odinsgade 14, 8900 Randers, eller telefonisk på +45 89 15 15 15.

På hjemmesiden Work and live in Randers kan du finde information om boligforeninger og mulige udlejere samt få information om typiske betingelser i Danmark, når man er lejer.

Du kan søge lån til indskud, som er et indflytningsgebyr, der er typisk i Danmark og ofte svarer til 3-4 måneders husleje. Indskudslån kan først søges, efter du er blevet registreret med adresse i Randers Kommune. Kontakt Borgerservice for at få mere information samt for at søge om indskudslån.

Hvis du søger om indskudslån, skal du være opmærksom på ikke at underskrive en lejekontrakt, før lånet er blevet godkendt.

Boligstøtte

Hvis du flytter i egen bolig, kan du muligvis være berettiget til boligstøtte, som er et månedligt tilskud til din husleje. Det er en kombination af din husleje og din indkomst, der bestemmer, om du er berettiget. Du kan søge om boligstøtte Lifeindenmark.dk.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Udbetaling Danmark på telefon +45 70 12 80 63. Du kan også henvende dig på Velkomstcenter Ukraine, hvis du har brug for yderligere hjælp.

Registrering i folkeregistret

Hvis du har takket ja til at få anvist en bolig af Randers Kommune, vil kommunen give besked til folkeregistret om din nye adresse. Hvis du har takket nej til at få anvist en bolig, skal du selv kontakte Borgerservice og meddele din adresse.

Informer om adresseændring

Hvis du flytter til en ny adresse, efter du er blevet registreret i folkeregistret, skal du give besked til Borgerservice, da det i Danmark er dit eget ansvar at give besked, når du ændrer adresse. Hvis du har fået NemID kan du skifte adresse på www.borger.dk, og ellers kan du kontakte Borgerservice på +45 89 15 15 15. Du er også velkommen til at henvende dig på Velkomstcenter Ukraine, hvor du kan få udleveret en blanket om anmeldelse om flytning.

Læs mere om flytning.