Job og godkendelse af ukrainske uddannelser

Hvis du har søgt om opholdstilladelse, og du har fået taget biometri (ansigtsfoto og fingeraftryk), kan du få lov til at arbejde i Danmark.

På hjemmesiden JobguideUkraine.dk kan du finde information om din vej i job, og hvordan du får en god start på det danske arbejdsmarked. På hjemmesiden kan du læse om løn- og arbejdsvilkår i Danmark. Du kan desuden downloade en CV-skabelon.

Du er desuden velkommen til at henvende dig til Integrationsafdelingen på Randers Jobcenter (Job & Ydelse, Regimentsvej 10, Indgang H), hvor der er medarbejdere, der kan formidle jobmuligheder samt hjælpe dig med at lave et CV. Integrationsafdelingen er åben mandag kl. 09.00-14.30 og 15.00-17.00, tirsdag-torsdag kl. 09.00-14.30 og fredag kl. 09.00-13.00, men i tidsrummene mandag 15.00-17.00 og tirsdag-torsdag 09.00-12.00 er der mulighed for betjening på ukrainsk eller relaterede sprog.

Vejen til at arbejde i Danmark

Uskrevne regler på arbejdspladser i Danmark

Sikkerhed på arbejdspladsen

Job og danskundervisning

Du bliver indkaldt til et møde på jobcenteret. Her vil der blive oprettet en integrationskontrakt, hvori du og jobkonsulenten aftaler hvilke indsatser, der skal hjælpe dig mod integration i Danmark. Hvis du ikke er i job, kan du få hjælp til jobsøgning, og du vil igennem jobcenteret blive henvist til gratis danskundervisning på Sprogcenter Randers.

Sådan forbedrer du dit dansk.

Få godkendt din uddannelse i Danmark

Hvis du har en uddannelse fra Ukraine, kan du få den godkendt i Danmark. Det er en god idé at gøre, for du kan få brug for den i forbindelse med jobsøgning.

For at få din uddannelse godkendt, skal du ansøge om det. Det kan du gøre via en hjemmeside, og du kan få hjælp i Velkomstcenter Ukraine.

Læs hvordan du ansøger på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

Lige nu er det gratis at få en vurdering af din uddannelse fra Ukraine.

Du skal bruge dine uddannelsesdokumenter og forskellig anden dokumentation. Du kan læse om dokumentationskrav på ovenstående hjemmeside.

Hvis det drejer sig om videregående uddannelser, så skal dokumenterne oversættes, inden de sendes ind. De godkendte sprog er norsk, svensk, engelsk, tysk, fransk og spansk.

Hvis det er en gymnasialuddannelse, kan dokumenterne indsendes på originalsproget. Der skal indsendes både eksamensbevis og karakterudskrift.

Du får et brev, når din uddannelse er blevet vurderet. Sagsbehandlingstiden er cirka 1-2 måneder.