Økonomi

NemKonto

Når du har fået opholdstilladelse, kan du få oprettet en NemKonto. Du skal have en NemKonto for at modtage penge fra den offentlige sektor/stat.

Randers Kommune har en aftale med banken Nordea om, at banken vil sørge for, at du som ukrainer kan få en NemKonto hurtigst muligt. For at få oprettet en NemKonto i Nordea, skal du udfylde to blanketter. Blanketterne kan du få udleveret på Velkomstcenter Ukraine. På Velkomstcentret kan du desuden få hjælp til at udfylde blanketterne samt information om, hvilken dokumentation du skal medbringe i banken.

Bankens adresse er: Nordea, Kirkegade 3, 8900 Randers C.

Du kan kontakte banken på fp2700@nordea.dk

Som kunde i Nordea betaler du 90 kr. i kvartalet for netbank, hævekort samt for at kunne hæve penge gratis i alle danske hæveautomater.

Penge til husleje og daglige udgifter

Hvis du ikke har et job eller penge til at forsørge dig selv, skal du henvende dig i Job & Ydelse på Jobcenter Randers (Regimentsvej 10, Indgang H), hvor du vil få hjælp til at søge en social ydelse (penge) til at betale husleje og til at leve for, indtil du får en indkomst. Der er betjening på ukrainsk eller relaterede sprog hver tirsdag og torsdag kl. 10.00-12.00.

Indkomstskat

I Danmark skal man betale skat af sin indkomst, og det er din egen pligt at indberette ændringer i indkomst. SKAT har lavet en guide, der kan hjælpe dig.