0. A vinder trafikkampagne

Eleverne i 0. klasse fra Forberedelsesskolen i Randers har vundet 1000 kroner til klassekassen i forbindelse med den landsdækkende kampagne ”Børn på vej.” Kampagnens mål er at gøre skolebørn mere trafiksikre.

Eleverne i 0. A fra Forberedelsesskolen har øvet sig i at krydse veje og se på trafikskilte for at blive mere trafiksikre.

I august måned satte Randers Kommune plakater op med budskabet ”Børn på vej” for at minde trafikanterne om at passe på de mange nye skolebørn. Samtidig underviser skolerne børnene i sikker adfærd i trafikken, så børnene også lærer at passe på sig selv. På Forberedelsesskolen har eleverne i 0. A øvet sig i trafik i skolens nærområde:

”Vi er jo en byskole, hvor børnene møder trafikken lige udenfor skoleporten. Det er derfor vigtigt, at børnene kan begå sig sikkert i trafikken,”  siger Vibeke Milwertz, børnehaveklasseleder på Forberedelsesskolen.

Trafiksikker med skærpede sanser

I forbindelse med kampagnen ”Børn på vej” har alle 0. klasser fået udleveret ” Min Trafikbog” hvor børnene har skullet løse opgaver om sikker adfærd i trafikken:

”Børnene har været meget optaget af kampagnen. Vi har øvet trafikteorien i klasselokalet. Derefter har vi bevæget os udenfor. Det er jo ude i virkeligheden, at de kan øve sig. Det er her, de lærer at være opmærksomme og skærpe deres lytte- og synssans, så de for eksempel kan krydse en vej, hvor der holder parkerede biler,”   siger Vibeke Milwertz.

Fakta

Kampagnen ”Børn på vej” er arrangeret af Randers Kommune og Rådet for Sikker Trafik.

Rådet for Sikker Trafik giver gode råd til, hvordan forældre kan træne med deres børn. Læs mere på www.sikkertrafik.dk