12.766 kroner fra gymnasieelever og studenter til Danmarks Indsamling i Randers

En festlig eftermiddag på Paderup Gymnasium er nu omsat til 12.766 kroner, der går ubeskåret til verdens sårbare børn gennem Danmarks Indsamling 2023 i Randers.

Der blev jammet på scenen med både nuværende og gamle elever.

Fredag den 6. januar blev årets første fredagscafé afholdt på Paderup Gymnasium med det formål at samle ind til verdens sårbare børn. Og det skete med stor opbakning fra både nuværende og tidligere elever på Paderup.

”Vi er rigtig glade for, at vores elever har bakket så godt op om fredagscaféen med det meget vigtige formål at hjælpe verdens sårbare børn. Det er en god tradition, som vi er utrolig glade for at kunne lægge rammer til,” siger Allan Friis Clausen, rektor på Paderup Gymnasium.  

Studenter fra Paderup Gymnasiums årgang 2020, 2021 og 2022 var ekstraordinært inviteret til at deltage i fredagscaféen og kunne købe billet forud for arrangementet. Det havde hele 283 studenter gjort. Entréprisen fra de 283 gamle elever går ubeskåret til Danmarks Indsamling og indgår i det samlede beløb, som gymnasiet har indsamlet.

”De seneste tre årgange med studenter har været elever her på Paderup i en tid, hvor coronavirus har skabt nogle anderledes vilkår og sat sit præg på omfanget af sociale arrangementer, som vi ellers har så god tradition for her på Paderup. Derfor gav det god mening, at vi kunne give dem lidt tilbage på den konto ved at invitere dem til fredagscaféen og samtidig gøre det i en vigtig sags tjeneste,” fortæller Allan Friis Clausen.

Fredagscaféen bød på gode musikalske indslag fra nuværende elever, der jammede på scenen. Overskuddet fra fredagscaféen går ubeskåret til Danmarks Indsamling, og derfor havde Paderup Gymnasium besluttet at sætte priserne på drikkevarer op til denne fredagscafé.

Årets store Danmarks Indsamling-show bliver i år afholdt på Værket i Randers i samarbejde med Danmarks Radio og Randers Kommune lørdag den 4. februar. Læs mere her.