200 ledere fra Børn og Skole samlet om kropssprog og kommunikation

Onsdag den 28. august mødtes 200 ledere og medarbejderrepræsentanter fra Børn og Skole-forvaltningen i Randers Kommune til en hel dag med fokus på, hvordan de kan bruge kommunikation som et aktivt ledelsesværktøj. Borgmester Torben Hansen og de to udvalgsformænd for Børn og Skole deltog også med indlæg på konferencen, hvor deltagerne blandt andet blev klogere på deres kropssprog.

Hvilken rolle spiller kommunikation i ledelse? Hvad siger dit kropssprog om dig – og hvilken betydning har den i kommunikationen mellem ledere og medarbejdere? Sådan lød overskrifterne på nogle af de vigtigste emner, som ledere og medarbejderrepræsentanter satte fokus på til årets ledelseskonference i Børn og Skole i Randers Kommune.

”Kommunikation spiller en meget vigtig rolle i arbejdet med at løse vores kerneopgave i Børn og Skole. Det er så vigtigt, at vi er bevidste om, at kommunikation er et relevant redskab, der kan gøre en stor forskel i arbejdet med mennesker og i vores egen ledelsespraksis. Det gælder både i den service, vi yder til borgerne, men også i forhold til den måde vi kommunikerer med vores medarbejdere på, så de bliver bedst rustet til at løse deres opgaver,” siger Michael Maaløe, direktør i Børn og Skole i Randers Kommune. 

På konferencen deltog blandt andre borgmester Torben Hansen med eget indlæg, mens de to udvalgsformænd for henholdsvis skole- og uddannelsesudvalget samt børne- og familieudvalget, Steen Bundgaard og Anders Buhl-Christensen, satte kursen i fælles samtale på scenen.

Kropssprogsekspert kendt fra TV deltog som oplægsholder

I år havde Børn og Skole inviteret kropssprogseksperten Jesper Bergstrøm til at inspirere og udfordre deltagerne. Jesper Bergstrøm er kendt fra TV, hvor han senest er aktuel med DR-programmerne ”Taler du kropssprog”. Som ekspert i kropssprog har han specialiseret sig i at hjælpe ledere til at få mere gennemslagskraft, motivere medarbejdere og læse andres kropssprog.

Det er andet år i træk, at direktør i Børn og Skole Michael Maaløe inviterer til ledelseskonference. Foruden at styrke den faglige udvikling i forvaltningen bidrager konferencen også til at skabe en endnu højere grad af sammenhæng på tværs af områder i Børn og Skole.