258 kilo affald og 6821 cigaretskod blev samlet i naturen

150 affaldsindsamlere mødtes på Justesens Plæne og 50 i Nørrevangsparken lørdag for at samle affald i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamlingsuge. De samlede i alt 258 kilo affald, snappede 6821 cigaretskod og fiskede omkring 400 kilo affald op af Gudenåen

Malthe og Viggo Østedgaard Ravn (8 og 5 år) bor i Vorup og har samlet affald i dag

Der blev snappet, fisket og ledt efter affald i Gudenåen og på gader og stræder i Randers, da flere end 200 børn og voksne lørdag samlede affald i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling. Udgangspunktet for indsamlingerne i Randers var Justesens Plæne og Nørrevangsparken.

To af de frivillige indsamlere var brødrene Malthe og Viggo Østedgaard Ravn på 8 og 5 år, og det var ikke første gang, de havde en affaldssnapper i hånden. Denne gang samlede de en stor sæk affald, og det mærkeligste, de fandt, var en fjeder og en lighter. For dem var det vigtigste at gøre en forskel i naturen:

"Naturen er i virkeligheden flot, men med affald ser den ikke så pæn ud," siger Malthe, og lillebror tilføjer: "Jeg synes, det er rigtig synd for dyrene, fordi affaldet kan være farligt for dem."

Stort engagement for at holde byen ren

 

Engagementet blandt affaldsindsamlerne var ikke til at tage fejl af. Alt affald blev vejet, der blev løbende opgjort, hvor mange cigaretskod deltagerne havde samlet, og undervejs blev der quizzet om, hvor lang tid forskellige typer affald er om at forgå. Borgmesteren i Randers Kommune, Torben Hansen, kiggede forbi og sender en stor tak til de frivillige:

"Jeg vil sige tusind tak til alle de frivillige affaldsindsamlere. Det er skønt at se, hvor engagerede børn og voksne er i at holde vores by og kommune pæn og ren. Jeg ved, der har været indsamlinger i gang flere steder i kommunen, så resultatet her fra plænen er bare en del af den store flotte indsats, der er gjort i kommunen," siger han.

Affaldseventen på Justesen Plæne var arrangeret af Randers Kommune og en række frivillige affaldsorganisationer i Randers. Per Christensen fra organisationen Randers Rydder Op vejede det affald, som blev samlet i affaldssække:

"Jeg er positivt overrasket over, hvor mange der er dukket op i dag for at give en hånd med. Jeg ville selvfølgelig ønske, der ikke lå affald i naturen, men det gør der desværre. Der er blevet gjort en stor og vigtig indsats i dag," siger han.

Fakta

258 kilo affald

Over 150 frivillige

6821 cigaretskod

Ca. 400 kilo fisket op med magneter