Åben græsplæne for Havndal Sundhedshus

Lørdag d. 12. juni 2021 er der ”åben græsplæne” foran det kommende Havndal Sundhedshus ved ældrecenteret Aldershvile. Her er mulighed for at få indblik i planerne for byggeriet og bidrage med egne idéer og ønsker til, hvad sundhedshuset skal indeholde af tilbud for borgerne i nærområdet.

Luftfoto af Aldershvile, hvor Havndal Sundhedshus etableres. Åben græsplæne foregår foran hovedindgangen.

Borgerne i Havndal får snart deres helt eget sundhedshus. Det markerer Randers Kommune med et arrangement, hvor alle interesserede kan komme til ”åben græsplæne” lørdag d. 12. juni kl. 10-12 udenfor det lokale ældrecenter Aldershvile, hvor Havndal Sundhedshus bliver etableret.

Til stede er blandt andet byrådsmedlem Anne Hjortshøj, der er formand for et såkaldt §17, stk. 4 udvalg for sundhedshuset, hvor fire lokale borgere også deltager på lige fod med lokalpolitikerne. Udvalget skal sørge for, at projektet kommer godt i mål med et velfungerende hus med godt og brugbart indhold for borgerne i lokalområdet.

”Med det nye sundhedshus i Havndal får vi nærheden tilbage i sundheden. Det giver en bedre balance i sundheden, når kommunen flytter sig for borgerne og ikke omvendt. Vi håber, at rigtig mange borgere vil kigge forbi og stille alle de spørgsmål, de måtte have om projektet”, siger Anne Hjortshøj.

Der bliver serveret lidt godt til ganen, og gæsterne kan få indblik plantegninger over det nye sundhedshus. Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus er desuden til stede for at fortælle om den sundhedsindsats, de forestår på Havndal Skole efter sommerferien.

Borgernes hus

Der er god mulighed for borgerne i Havndal og lokalområdet til at få indflydelse på, hvad det nye sundhedshus skal indeholde og anvendes til.

”Formålet er at skabe et samlingspunkt for borgerne, hvor sundhed og trivsel er omdrejningspunktet. Vi vil selv anvende sundhedshuset til kommunale tilbud som for eksempel sundhedspleje eller rygestoptilbud. Der er også plads til, at private sundhedsaktører kan leje et lokale, ligesom der er rum for frivillige aktiviteter”, siger Christina Breddam, sundhedschef i Randers Kommune, og fortsætter:

”Derudover vil vi meget gerne have borgernes input til, hvad de kunne tænke sig af indhold i Havndal Sundhedshus. Vi vil gerne understøtte både nye idéer og gode aktiviteter, der allerede foregår i lokalområdet”, siger sundhedschefen, der selv er til stede lørdag d. 12. juni, hvor hun tager imod gode idéer og lytter til ønsker og forslag fra gæster til arrangementet.

Ombygningen af lokalerne i Aldershvile til Havndal Sundhedshus går i gang mandag d. 31. maj 2021 og efter planen står sundhedshuset færdigt i foråret 2022.